LISTA: 9 Kraftfullaste PWO För Att Bygga Monstret I Dig

Det visar sig att vi alla har ett monster i oss! Vi pratar om ett kraftfullt och starkt monster som leder till vördnad hos människor runt omkring oss när vi aktiverar det, särskilt innan våra träningssessioner. För att öka detta monster behöver vi alla PWO-kosttillskott.

PWO står för pre-workout och vi vet alla vad kosttillskott är. Med deras hjälp kan fitnessentusiaster som du förbättra resultaten av träningssessioner och få energi till att genomföra alla träningsformer. Att ta dem gör dig lika stark som Hulken och utan dem kommer du att vara som Bruce Banner. Föreställ dig båda två framför en bänk. Vem vill du vara? Naturligtvis är inte alla dessa produkter likadana och det är därför vi har skapat den här guiden som analyserar de kraftfullaste PWO-tillskotten.

 • Läs mer om de bästa träningsprodukterna
 • Ta reda på hur du får energi
 • Upptäck innehållet och effekterna av dessa produkter

Är du redo att bli stark som King Kong? Eller vill du kanske känna kraften hos Godzilla? Fortsätt läsa denna guide till de bästa PWO-tillskotten.

1. Koffein – öka din energi

Typ: Naturligt stimulerande medel
Pris: Lågt till mellan
Smak: Bitter
Effekter: Ger energiökningar, förbättrar uthållighet, gör människor mer fokuserade
Effektivitet: Mellan

Vi är inte säkra på om ett monster som Kraken dricker kaffe, men forskare har bekräftat att koffein kan göra människor starka och energiska. Koffein är ett av tillskotten som har använts för detta ändamål under många år. Du hittar det inte bara i produkter som denna, utan också i kaffe, te och andra drycker och livsmedel. Det som är bra med det är att det fungerar på ett par olika sätt och alla får dig att känna dig stark.

Till exempel kan denna PWO-produkt hjälpa din kropp att snabbt frigöra energi. Det är bra för ett brett utbud av övningar inklusive HIIT-träning. Men detta betyder inte att koffein bara är bra för kortvariga aktiviteter eftersom det också förbättrar uthålligheten. Den enda potentiella nackdelen är biverkningarna. Detta är anledningen till att du endast bör ta koffein enligt instruktionerna och minska dosen om du känner problem som yrsel, skakningar och svettningar.

 • Koffein är en mycket populär produkt av detta slag
 • Det finns också i många livsmedel och drycker
 • Det hjälper människor att få styrka snabbt och det hjälper dem även med uthållighet

2. Citrulline – släpp loss kraften

Typ: Aminosyra
Pris: Lågt till mellan
Smak: Bitter
Effekter: Förbättrar blodcirkulationen, hjälper muskelåterhämtning, förhindrar trötthet
Effektivitet: Lågt till mellan

Har du hört talas om citrulline? Detta är en aminosyra som människokroppen skapar naturligt. Men om du vill bli stark med hjälp av citrulline måste du använda kosttillskott som är baserade på denna förening. Många professionella idrottare tar citrulline för att förbättra resultaten av deras fitnessrutiner.

Med hjälp av denna aminosyra kan man förbättra blodcirkulationen. Med andra ord kan du öka distributionen av näringsämnen och syre vilket gör det lättare för dina muskler att växa och återhämta sig. Intressant nog är många individer som deltar i viktträning fokuserade på denna produkt eftersom det har hjälpt dem med muskelmjukhet och återhämtning. Naturligtvis kan det också göra deras muskler starka. Experter föreslår att man tar doser på upp till 10 gram.

 • Citrulline är en aminosyra
 • Ta tabletter som är baserade på denna förening för att öka dess närvaro i kroppen
 • Det är bra för blodcirkulationen vilket i slutändan innebär bättre muskelsammandragning och återhämtning

3. BCAA:er – aminosyror som frisätter det inre odjuret

Typ: Aminosyra
Pris: Lågt till högt
Smak: Bitter
Effekter: Stödjer muskeltillväxt, förhindrar/minskar trötthet, hjälper muskelåterhämtning
Effektivitet: Mellan

Vi vet alla att vanliga människor inte har en chans mot Rovdjuret. Men om du provar några av kosttillskotten som BCAA innan du går till ett gym, kan du kanske jämföra dig själv med detta monster. BCAA är en annan typ av populära PWO-produkter. De är grenade aminosyror som inkluderar valin, isoleucin och leucin. Det är sant att du kan få dem naturligt genom mat, men det är också sant att du måste äta mycket animaliska produkter för att uppnå det målet.

BCAA-kosttillskott är bra för dig som vill hjälpa muskeltillväxt och få starka muskler. De är också bra för att förbättra uthållighet vilket är viktigt om du deltar i långvariga träningspass. Dessutom har vissa forskare föreslagit att du kan förhindra trötthet med den här produkten. Samtidigt kan du hjälpa muskelåterhämtning. Sammantaget är detta ett bra alternativ för människor som vill bli starka snabbt.

 • BCAA är en grupp aminosyror
 • De finns i animaliska produkter och många populära kosttillskott
 • Det är PWO-produkter som används för muskeltillväxt och återhämtning

4. Kreatin – bli stark snabbt

Typ: Organisk förening
Pris: Lågt till högt
Smak: Bitter
Effekter: Ökar energi i muskelceller, gör dig starkare, ökar muskelmassan
Effektivitet: Mellan till hög

Vet du hur varulven blir stark på bara några sekunder? Tja, kreatin kanske inte hjälper dig att uppnå detta fitnessmål på några sekunder, men det är fortfarande ganska effektivt. Precis som många andra produkter på denna PWO-lista finns kreatin naturligt i kroppen. Ändå föredrar de flesta kosttillskott eftersom kreatinivån hos människor tenderar att sjunka med åldern. Träningsprestanda, styrka och muskelmassa – det här kan detta PWO-tillägg hjälpa dig med.

Det finns en bra anledning till att så många kroppsbyggare tar kreatin och det är inte bara för att det får dem att känna sig starka. Studier har visat att de som tränar med vikter kan öka upp till 10% mer muskelmassa när de tar kreatin. Denna intressanta produkt ökar energin i muskelceller så att fitnessentusiaster och kroppsbyggare kan få bättre resultat och arbeta hårdare. Om du vill bli stark och boosta monsteret i dig borde kreatin vara på din lista över de bästa produkterna.

 • Kreatin är ett av de mest populära PWO-kosttillskotten
 • Det är en molekyl som ger dig styrka och energi
 • Detta är en säker produkt när den tas på ett ansvarsfullt sätt

5. Natriumbikarbonat – det är inte bara för rengöring

Typ: Kemisk förening
Pris: Låg
Smak: Salt
Effekter: Hjälper muskelåterhämtning, främjar uthållighet
Effektivitet: Mellan

Ja, vi kan hålla med om att det är ovanligt att hitta natriumbikarbonat på denna lista, men det finns mer än en anledning till det. Om du vill bli stark och du letar efter PWO-kosttillskott för att uppnå detta mål kan du nämligen räkna med den populära hushållsprodukten. Vad som är bra med natriumbikarbonat, eller helt enkelt bakpulver, är att det förhindrar ansamling av syra i musklerna.

Efter ett intensivt träningspass kommer dina muskler att bli starka, men de kan också börja kännas ömma på grund av uppbyggnad av syra. När det finns natriumbikarbonat i systemet kommer dessa problem att minimeras. Så på ett sätt hjälper denna produkt kroppens återhämtning och den gör att människor kan träna längre utan problem. Glöm inte att det här är ett mycket billigt kosttillskott. Det är en säker produkt, men människor som är väldigt känsliga för salt bör prova en annan PWO-produkt.

 • Natriumbikarbonat, även känt som bakpulver, är en hushållsprodukt och en PWO-produkt
 • Det är bra för att förhindra ömma muskler och brännskada
 • Bakpulver är ett billigt kosttillskott

6. Nitrat – aktivera dina nitromotorer

Typ: Naturlig kemisk förening
Pris: Lågt till mellan
Smak: Salt
Effekter: Förbättrar blodcirkulationen, förhindrar trötthet
Effektivitet: Lågt till mellan

Det finns tillfällen då vi helt enkelt behöver ett energiförbättrande tillskott för att prestera bättre under ett träningspass. Eller så känner vi oss kanske inte lika starka som tidigare av någon anledning. Det är här nitratet kommer in. Det är ett annat kraftfullt PWO-kosttillskott som kan hjälpa dig att bli stark och kraftfull. Det är ett av kosttillskotten som kan hjälpa dig att börja “bita” som det berömda monstret från Hajen-filmerna. Nitrat är en förening som finns i grönsaker som rödbetor, rovor och spenat. Anledningen till att experter föreslår att du tar denna produkt är det faktum att den kan omvandlas till kväveoxid i kroppen och förbättra blodcirkulationen.

Vi har redan nämnt hur viktig blodcirkulation är för träning. Denna PWO-produkt hjälper dig att ge mer näringsämnen och syre till alla celler inklusive muskelceller. Med andra ord kommer du att optimera arbetet i dina muskler så att de kan dras samman på bästa sätt. Om du tar nitrat före träning kan du förhindra tidig utmattning och som väl vet kan den extra repetitionen eller milen betyda mycket för dem som vill vara starka.

 • Nitrat kan förvandla sig till kväveoxid i kroppen
 • Detta är bra för blodflödet och distributionen av näringsämnen och syre till cellerna
 • Använd den för att förbättra din atletiska prestanda

7. Beta-alanin – ännu en användbar aminosyra

Typ: Aminosyra
Pris: Lågt till mellan
Smak: Bitter
Effekter: Förhindrar ansamling av syra och förbättrar prestanda
Effektivitet: Lågt till mellan

Många av PWO-tillskotten som markeras här tillhör aminosyrafamiljen. Beta-alanin är ett annat exempel på det. Tack vare beta-alanin kan människor förebygga eller minska muskeltrötthet. Naturligtvis kommer du fortfarande att känna trötthet i musklerna om du deltar i ansträngande övningar, men effekterna kommer att minimeras. Precis som när det gäller natriumbikarbonat får du chansen att förhindra ansamling av syra i kroppen.

Inledande studier har visat att beta-alanin också kan förbättra fitnessprestanda. Men kom ihåg att detta uppsving endast kan kännas under kortvariga övningar. Med andra ord kan du inte förvänta dig positiva effekter för långvariga övningar som kommer att göra dig väldigt stark.

 • Beta-alanin är ett populärt kosttillskott som är baserat på aminosyran
 • Det fungerar främst genom att förhindra uppbyggnad av syra i musklerna
 • Det kan också ge energiökningar

8. Tyrosine – en omedelbar energiboost

Typ: Aminosyra
Pris: Lågt till högt
Smak: Bitter
Effekter: Minskar trötthet, förbättrar uthållighet, förbättrar fitnessprestanda
Effektivitet: Mellan till hög

Ett kosttillskott som kan lyfta upp dig som alla monster i den berömda filmen Pacific Rim. Naturligtvis kan du också förvänta dig att bli stark med hjälp av tyrosin. Vi har lagt till denna aminosyra till den här listan eftersom det bevisades att den ökar energin, men den har också en positiv effekt på mental klarhet och humör. Vissa studier har föreslagit att det också kan hjälpa människor att förbränna fett.

Människokroppen förlitar sig på tyrosin när den skapar några av de mest värdefulla neurotransmittorerna och hormonerna inklusive noradrenalin, epinefrin och dopamin. När vissa av dessa ämnen finns i stora mängder kan människor minska tröttheten. Kort sagt, tyrosintillskott bör kunna hjälpa dig att förbättra din fitnessprestanda och uthållighet och få dig att känna dig stark. Du bör ta denna PWO-produkt precis före din träning. Vissa säger att upp till tre gram är mer än tillräckligt.

 • Tyrosine är säkert och lagligt
 • Det minskar trötthet och förbättrar humöret
 • Du bör ta tyrosin precis före din träning

9. Extrakt av grönt te för fokus och styrka

Typ: Extrakt
Pris: Lågt till högt
Smak: Neutral
Effekter: Ökar energi, stödjer viktminskning
Effektivitet: Mellan

Extrakt av grönt te rekommenderas ofta som en viktminskningsprodukt, men det kan också hjälpa människor som vill bli starka. Detta är ett av PWO-kosttillskotten som är riktiga energiboosters. De innehåller aktiva ingredienser som katekiner som reglerar nivåerna av noradrenalin – ett hormon associerat med energi. Så de är perfekta för dem som vill bli starka.

Dessutom har extrakt av grönt te en anständig mängd koffein, vilket vi redan har nämnt är bra för att öka energin också. Den goda nyheten är att extrakt av grönt te saknar biverkningar som ofta är förknippade med koffein. För bästa resultat bör människor ta detta kosttillskott ungefär en timme före sina träningspass.

 • Extrakt av grönt te är bra för energi och viktminskning
 • Den innehåller katekiner
 • Det har färre biverkningar än koffein även om det innehåller en viss mängd koffein
You might also like