Hur Man Blir Av Med Celluliter På Magen – 5 Effektiva Sätt

Har du celluliter på magen som du bara inte kan bli av med? Ett högt BMI kan verkligen orsaka “keso”-utseendet, och det kan kännas väldigt obekvämt. Om det låter som du är den här guiden för dig!

I den här artikeln ska vi prata om:

 • Hur man kan bli av med oönskade celluliter på magen
 • Hur man trimmar och tonar magen för ett fastare utseende
 • Vad du, bortsett från träning, kan göra för att bli av med celluliter

Är du redo att trimma och tona din mage? Låt oss börja!

1. Magträning

Den första och mest uppenbara saken du kan göra för att bli av med oönskade celluliter på magen är träning. Genom att göra specifika övningar kan du minska, om inte eliminera, celluliter och fett runt din midja.

Naturligtvis kommer ett sänkt BMI hjälpa dig gå ner i vikt runt magen totalt sett. Men genom att fokusera på din midja eller core, kan du främja effekten av dina bantningsinsatser.

Kom ihåg att när du tränar så kan du inte rikta in dig på något specifikt fett. Till exempel kommer att göra situps inte magiskt göra din mage smalare. Men när du går ner i vikt kan uppbyggnad av muskler under huden dra åt huden och minska uppkomsten av celluliter.

Övningar du kan prova inkluderar situps, crunches, övningar med balansbollar, plankor och mer. Allt som stärker din buk hjälper dig att bli av med celluliter på magen.

 • Du kan inte rikta in dig på specifika områden i din kropp för viktminskning
 • Du kan dock öka din muskeltoning, vilket minskar celluliter
 • Koncentrera dig på att sänka ditt totala BMI för att bli av med celluliter på magen

2. Fettförbränningstillskott

Förutom en bra, hälsosam kost och mycket träning kan du minska celluliter på magen med fettförbränningstillskott. Det finns tusentals kosttillskott på marknaden idag – välj ett med din läkare och kombinera det med en hälsosam livsstil.

Fettförbränningstillskott är ofta stimulanser, så se till att ditt hjärta är friskt och att din läkare godkänner det. Kom ihåg att fettförbränningstillskott inte kommer att fungera på egen hand. Du måste också göra några livsstilsförändringar!

Förutom fettförbränningstillskott hittar du också aptitdämpande medel och fettblockerare på marknaden. Återigen är det viktigt att du pratar med din läkare om vilka piller som passar dig, men alla tre typerna kan hjälpa dig att sänka ditt BMI och trimma magen.

 • Fettförbränningstillskott kan hjälpa dig att minska groparna på magen
 • Prata med en läkare om vilka kosttillskott som passar dig
 • Kom ihåg att tillskott inte är ett mirakelpiller – du måste också göra livsstilsförändringar!

3. Magmassagerare

Du behöver inte besöka ett dyrt spa för att massera bort celluliter. Det finns många alternativ online och i butiker som du kan välja mellan. Från skumrullar till elektroniska enheter som kostar hundratals dollar, du har många val!

Nu är det viktigt att notera att massage inte nödvändigtvis “botar” eller eliminerar celluliter. De sänker inte heller ditt totala BMI. De kommer emellertid att hjälpa till att fräscha upp din hud vilket minskar uppkomsten av celluliter på magen.

En annan sak att tänka på är detta: massage kan minska din totala stress. Stress orsakar frisättning av ett hormon som kallas kortisol, vilket har visat sig öka midjemåtten hos både män och kvinnor. Att minska frisättningen av kortisol kan också hjälpa till att eliminera gropar i din hud.

 • Det finns många alternativ för hemmamassage online och i butiker
 • Massagen kommer inte att eliminera celluliter utan kommer att fräscha upp din hud, vilket minskar uppkomsten av gropar
 • Massage kommer också att minska stress, vilket orsakar frisättning av kortisol

4. Cellulitkrämer

Om du går in på nästan vilken onlinebutik som helst ser du att det finns massor av krämer som marknadsförs för att hjälpa dig bli av med celluliter. Fungerar de? Juryn är fortfarande ute här. Men du vet redan att massage kan hjälpa dig att förbättra utseendet på magen, så att applicera kräm kan inte skada om du masserar in den.

När du köper dina krämer, se till att läsa recensionerna för produkten du funderar på. Fråga sedan din läkare om ingredienserna i krämen är säkra för dig att applicera direkt på din hud. Vissa kan orsaka utslag eller brännskador.

De recensioner du läser bör informera dig om hur produkten har fungerat för andra och om det är värt dina pengar. Vissa av dessa krämer kan vara väldigt dyra, så slösa inte dina pengar på fuskprodukter – se vad andra säger först.

 • Cellulitkrämer fungerar kanske inte alltid, så se till att du läser recensioner
 • I vissa fall kan massage med dessa krämer hjälpa dig att minska groparna i din hud
 • Rådfråga din läkare innan du börjar använda en kräm – utslag eller brännskador kan uppstå

5. En hälsosam kost

Du visste att den skulle komma kommer – du måste förbättra din kost om du vill sänka ditt BMI och minska celluliter på magen. Att hålla sig borta från sockerfylld mat med mycket fett kommer definitivt att hjälpa ditt utseende – och du blir också friskare!

Det är okej att äta maten du älskar. Men du bör vara uppmärksam på portionskontroll, minskning av bearbetade sockerarter och stärkelser och vara medveten om bra kontra dåliga fetter. Håll dig till magert kött, fullkorn och hälsosamma fetter som oliver och avokado.

Överväg också att sluta med eller kraftigt minska ditt alkoholintag medan du försöker förbättra ditt utseende. Alkohol lägger sig på midjan, sänker dina hämningar (du är mer benägna att småäta) och bromsar din ämnesomsättning.

Sammantaget ger en hälsosam kost dig möjlighet att minska celluliter på magen med mycket liten ansträngning – och det är bra för andra aspekter av din hälsa!

 • En hälsosam kost och livsstil kan hjälpa dig att förbättra din mages utseende
 • Du sänker ditt BMI och förbättrar också din allmänna hälsa med en hälsosam kost!
 • Håll dig till fullkorn, obearbetade livsmedel och magert kött för att gå ner i vikt och se bra ut

Slutsats

Celluliter på magen är irriterande. Men du kan vidta åtgärder för att se bättre ut och må bättre. Följ dessa fem enkla steg för att minska utseendet på groparna på magen och för att sänka ditt totala BMI.

Comments are closed.