Hur Man Får Smala Armar – 7 Bästa & Smartaste Idéerna

Har du någonsin tittat på filmstjärnor och tänkt, “wow, jag önskar att jag hade lika smala armar som de har?” I så fall är du inte ensam. Många män och kvinnor kämpar med tjocka armar som har bara lite för mycket extra häng. Oavsett om du kallar det bingovingar eller gäddhäng, är slappa armar inte attraktiva och kan vara besvärande. I den här guiden kommer vi att prata om:

 • Hur man tränar armarna till att bli smala och attraktiva
 • Livsmedel som du kan äta för att hjälpa dig att sänka ditt BMI och få smala armar
 • Hur du kan klä dig så att dina armar ser smalare och mer attraktiva ut

Redo? Låt oss komma ge oss ut på vägen mot smala armar!

1. Testa viktminskningstabletter

Viktminskningstabletter är inte för alla, men om du vill prova dem är det värt att prata med din läkare. Det finns hundratals tabletter för viktminskning på marknaden, allt från fettblockerare till metaboliska boosters – du och din doktor kan bestämma vilken typ som passar dig bäst.

De flesta viktminskningstabletter är tänkta att tas några gånger om dagen, och vanligtvis cirka 30 minuter innan du äter. Vad de gör beror på vilket piller du väljer. Du kan sänka ditt BMI och få smala armar med fettblockerare, fettförbrännare, aptitdämpande medel med flera. Återigen är det bäst att prata med din läkare innan du börjar.

Tänk på att många viktminskningstabletter är stimulanser, så om du är känslig mot koffein eller andra liknande ämnen kan du bli lite skakis. Om det händer är det okej – välj bara en ny typ av viktminskningstillskott som du känner dig mer bekväm med.

 • Tabletter eller kosttillskott som hjälper med viktminskning kan hjälpa dig att få smala armar och minska ditt BMI
 • Viktminskningstabletter är inte för alla – prata med din läkare innan du börjar ta ett tillskott
 • Du kan välja mellan fettförbrännare, fettblockerare och mer – använd det du är bekväm med

2. Klä dig så att dina armar ser smala ut

För både kvinnor och män finns det sätt för hur du kan använda dina kläder för att det ska se ut som om du har smala armar. Kvinnor, ni kommer att se smalare ut med breda band och en lågt skuren V-ringning eller med holkärmar. Både män och kvinnor kommer att se smalare ut med löst sittande långa ärmar.

Visste du att du också kan använda smink för att få armarna att se smalare ut? Du kan sminka dina biceps och triceps med kroppssmink – män, ni kan också göra de! Eller så kan du gå till ett spa och låta ett proffs göra det åt dig. Deras behandling kommer att räcka längre än vad kroppssmink kommer att göra.

Det är bäst att hålla sig borta från spagettiband om du vill ha smala armar. De kommer att få dina armar att se feta ut, så välj istället en tjockare, bredare rem. Och du ska naturligtvis se till att dina kläder passar dig. Ingenting får dig att se fetare ut än kläder som inte har rätt passform.

 • Du kan använda dina kläder för att det ska se ut som om du har smala armar
 • Män och kvinnor kan använda kroppssmink
 • Se till att dina kläder passar dig på rätt sätt – kläder som inte passar bra får dig att se dålig ut

3. Träning, naturligtvis

Du tränar redan för att sänka ditt BMI, eller hur? Så varför inte fokusera på dina armar medan du tränar? Motion kommer inte automatiskt att göra dig stor. Du kan tona för smala armar utan att se ut som Hulken.

Om du inte är säker på vilka övningar som passar dig kan du schemalägga ett möte med en personlig tränare. Han eller hon kan lära dig hur du gör övningar som får dina armar att se bra ut utan att göra dina muskler enorma.

När du är hemma kan du helt enkelt göra några armcirklar – de är svårare än de ser ut att vara! Eller hitta en fantastisk video på YouTube som kommer att lära dig några grundläggande yoga- eller pilatesövningar som också hjälper till med att tona musklerna i dina armar och får dem att se smala ut.

 • Träning är ett säkert kort för att tona dina armar och göra dem smalare
 • Träning betyder inte att du måste bulka upp musklerna – du kan trimma dina armar utan att få en enorm mängd muskelmassa
 • Prata med en personlig tränare om du behöver hjälp med att avgöra vilka övningar som passar dig

4. Börja äta rätt

Din kost kommer att göra en stor skillnad om du försöker sänka ditt BMI, och det kan också hjälpa dig att få smala armar. Välj din mat noggrant, välj färsk frukt och grönsaker, fullkorn och magert kött.

Kom ihåg att din kropp behöver fett. Det är viktigt för din hälsa – dina muskler, leder, hjärnan och matsmältning behöver fett för att fungera korrekt. Men det finns “bra” fetter och “dåliga” fetter. Håll dig till fetter som du får från nötter och frön, oliver, avokado, fisk och ägg. Undvik mättade fetter och bearbetade fetter – margarin är ett stort nej och smör bör begränsas. Feta köttbitar bör också begränsas.

Raffinerade sockerarter som du hittar i godis och läsk bör också undvikas. Då och då är det okej att ge dig själv en godbit, men om du äter mycket sötsaker kan du försöka med lite färsk frukt istället för sockriga snacks. Och glöm inte att läsa etiketterna på de livsmedel du köper! Även dina favoritflingor har förmodligen mycket mer socker än vad du tror att de har.

 • Titta på vad du äter om du vill sänka ditt BMI och få smala armar
 • Det finns bra fetter och dåliga fetter – begränsa dåliga fetter i din kost
 • Socker är en annan ingrediens som du bör undvika – se till att du läser näringsetiketterna på din mat

5. Få kvalitetssömn

Tro det eller inte, ditt sömnschema kan ha en enorm inverkan på ditt BMI. När du går ner i vikt kommer du att få smala armar så nu är det dags att fastställa ett hälsosamt sömnschema. En vuxen person behöver i genomsnitt mellan 7 till 9 timmars sömn varje natt, så sätt ett larm för när det är dags att sova och ett till för när det är dags att vakna.

Sovhygien är viktigt för en högkvalitativ sömn. Se till att ditt sovrum främjar vila – placera TV:n och datorn i ett annat rum. Ditt sovrum ska vara mörkt och tyst, såvida du inte föredrar lite vitt brus medan du sover.

Undvik koffein och alkohol innan du går och lägger dig. Drick lite vatten men inte så mycket att du måste gå upp för att gå på toaletten mitt i natten. Det finns snacks som är bra för sänggåendet, inklusive keso, yoghurt och till och med äggröra.

Ju bättre kvalitet du har på din sömn, desto lättare blir det för dig att gå ner i vikt och få smala armar. En hälsosamma sömnrutin är en kritisk del av framgången med din viktminskning.

 • Alla behöver bra sömn, och det är också viktigt för din viktminskning
 • Du kan ha smala armar med en hälsosam livsstil som inkluderar kvalitetssömn
 • Din sömnhygien bör ha ett bra sömn utrymme och en bekväm sovrumsmiljö

6. Prata med en kirurg

I vissa fall kan det vara i ditt bästa intresse att prata med en kirurg om hur man får smala armar. Om du till exempel nyligen har gått ner en hel del vikt finns det en bra chans att du har lös, hängande hud som du inte kan tighta till.

En kirurg kan diskutera dina alternativ med dig. Den vanligaste typen av operation kallas en armlyft, och den är inte särskilt invasiv. Det finns vissa risker inblandade, såsom ärrbildning, möjligheten till infektion och en reaktion på det bedövningsmedel som används.

Om du är överviktig kanske kirurgi inte passar dig. Istället är ditt bästa alternativ att banta och delta i träning för att sänka ditt BMI och gå ner i vikt på ett sunt sätt. Trots allt är kirurgi inte en mirakelkur och det bör bara vara en sista utväg.

 • För vissa människor kan en armlyft vara ett alternativ för att ta bort slapp hud på armarna
 • Kirurgi är inte för alla – se till att du känner till riskerna och fördelarna med operation innan du registrerar dig
 • Om du är överviktig är det bäst att hålla sig till en hälsosam kost och träna för att sänka ditt BMI och få smala armar

7. Spela med

Ditt mål att få smala armar är en del av ett större mål – att sänka ditt BMI till en hälsosam nivå och att gå ner i vikt totalt sett. Om du tycker att du förlorar självförtroendet på grund av ditt utseende på grund av hur dina armar ser ut, är det inte för sent – du kan ändra på ditt utseende.

En hälsosam kost och en måttlig mängd träning är nycklarna till att gå ner i vikt och se så bra ut som du kan. Håll dig till din plan och börja gå ner i vikt på ett säkert och hälsosamt sätt – dina armar kommer också att gå ner i vikt.

Men under tiden ska du inte glömma att allas kropp är annorlunda. Dina armar kommer inte att se ut som en filmstjärnas om du inte är byggd på det sättet. Det viktiga är att ditt BMI är inom ett friskt område och att du tar hand om din kropp. Resten kommer att följa, särskilt om du är medveten om att acceptera din kropps unika form.

 • Du kanske inte har filmstjärnearmar, men om du har en sund vikt är det okej!
 • Acceptera hur kroppen ser ut – om den är frisk ser du perfekt ut!
 • Smala armar är ett bra mål, men fokusera på ditt BMI innan du fokuserar på dina armar

Slutsats

Om du vill gå ner i vikt på dina armar är det ett bra mål! Du kan få smala armar på väldigt kort tid om du äter och tränar rätt. Smala, tonade armar är något som du kan uppnå om du följer dessa 7 tips och tricks.

Comments are closed.