Hur Man Kan Bli Av Med Celluliter På Rumpan – 5 Bästa Sätten

Låt oss inse det – din rumpa visas inte alltid för världen. Men när du har celluliter på rumpan kan du känna dig obekväm i en baddräkt eller till och med tillsammans med en partner. Vi kan hjälpa dig att bli av med groparna på rumpan genom att bara ta några steg.

I den här guiden kommer vi att prata om:

 • Sätt för hur du naturligt kan minska uppkomsten gropar på din rumpa
 • Kirurgiska och medicinska metoder för minskning
 • Enkla livsstilsförändringar du kan göra som hjälper dig att sänka ditt totala BMI

Är du redo att få den rumpa som du alltid har drömt om? Låt oss lära dig hur!

1. Laserbehandlingar

Det första – och förmodligen mest extrema – sättet du kan minska uppkomsten av celluliter på din rumpa är med laserbehandlingar. Observera att dessa behandlingar inte hjälper dig att sänka ditt totala BMI, men de kan vara väldigt effektiva mot gropar.

Prata med din läkare för att se om laserterapi är rätt för dig. Processen innebär att skjuta en liten laser in under din hud, vilket hjälper till att lossa banden som orsakar uppkomsten av grropar. Din behandling kommer sannolikt att ge resultat som varar 6 månader till ett år, så det är en ganska långsiktig lösning.

Vi nämnde att detta är en “extrem” behandling, vilket betyder att den kan vara ganska dyr. Det finns många billigare alternativ du kan välja att prova först. Men laserbehandling är ganska icke-invasiv och säker, så det kan passa dig om du har råd.

 • Laserterapi är en ganska effektiv behandling för celluliter på rumpan
 • Det minskar inte din totala BMI men kommer att hjälpa till att förbättra ditt utseende
 • Denna behandling kan vara dyr, så du vill kanske utforska andra alternativ först

2. Träna rumpan

Träning är naturligtvis ett mycket effektivt sätt för att minska celluliter på din rumpa. Det kommer också att hjälpa till att sänka ditt totala BMI, så det är inte bara din baksida som kommer att se bättre ut! Att göra övningar som är inriktade på din rumpa är ett bra sätt för att förbättra ditt utseende och ditt självförtroende.

Aktiviteter som är så enkla som att gå eller jogga kommer att minska groparna på rumpan. Men du kan bli lite mer målinriktad och göra squats, utfall, sido squat, promenader och andra aktiviteter för att få ett mer definierat utseende. Om du behöver hjälp kan du kontakta en personlig tränare eller bara göra en YouTube-sökning.

Kom ihåg att även om du kan fokusera din träning för att gynna en viss del av din kropp, kan du inte bestämma var du ska bli av med fett. Du kommer att behöva vidta åtgärder för att gå ner i vikt totalt sett och alla övningar kan hjälpa dig att göra detta. Fokusera på att sänka ditt kroppsmasseindex och fokusera sedan på din rumpa med specifika övningar.

 • Motion kan hjälpa dig att minska ditt totala BMI, vilket hjälper till med utseendet på din rumpa
 • Specifika övningar kan sedan användas för att dra åt och tona rumpan
 • Det finns ganska många träningsalternativ som hjälper dig, inklusive squats och utfall

3. Fettförbränningstillskott

Om du vill förbättra din rumpa kan du välja ett fettförbränningstillägg som du lägger till i din kost. Det finns många bantningspiller och de är inte alla fettförbrännare. Välj bland fettblockerare och aptitdämpande medel – oavsett vad du och din läkare är överens om är bäst för din livsstil.

Se alltid till att du läser etiketterna på dina tillskott och se till att dina nuvarande mediciner av hälsotillstånd inte påverkas. Ta sedan dina piller enligt anvisningarna för att maximera din viktminskning och sänka ditt BMI.

Kom ihåg att kosttillskott kallas kosttillskott av en anledning: de är avsedda att komplettera din hälsosamma kost och din träning. Lita inte på endast viktminskningspiller för att hjälpa dig eliminera celluliter eller gå ner i vikt.

 • Fettförbränningstillskott, fettblockerare och aptitdämpande medel kan hjälpa rumpan att se bra ut
 • Prata med din läkare om vilka kosttillskott som passar dig
 • Lita inte endast på kosttillskott för att hjälpa dig gå ner i vikt och sänka ditt BMI – de är avsedda att användas i kombination med en hälsosam livsstil

4. Massage

Har du någonsin funderat på att få en rumpmassage? Det kan låta dumt, men massage kan faktiskt hjälpa dig att minska uppkomsten av celluliter. Det finns massageapparater du kan köpa online eller i butiker, och det finns också proffs som kan hjälpa dig. Det är upp till dig att välja vad som känns bäst för dig.

Massage tjänar några syften. Det kan hjälpa till att tömma överskott av vätskor i kroppen. Det kan bidra till att förbättra din cirkulation. Viktigast av allt kan massage hjälpa till med att ta bort gropar i din hud, vilket får dig att se bättre ut.

Massage sänker inte ditt BMI, men det kan hjälpa dig att slappna av. Det betyder att du är mindre benägna att stressa och blir mer benägen att få bättre sömn och vara mer energisk och redo att träna. Sammantaget är det inte säkert att massage kommer att minska dina celluliter, men det skadar knappast att prova!

 • Massage kan vara ett bra sätt för att minska groparna på rumpan
 • Du kan använda enheter avsedda för hemmabruk eller besöka en massageterapeut
 • Massage har många fördelar, så varför inte prova?

5. Förbättra din livsstil

Det finns inget bättre sätt att sänka ditt BMI och minska celluliter på din rumpa än att förbättra din totala livsstil. Naturligtvis kommer träning att hjälpa till med detta. Men att ändra din kost och göra förändringar i ditt beteende hjälper ännu mer!

Saker du kan överväga för att förbättra din livsstil inkluderar:

 • Minska eller eliminera ditt alkoholintag
 • Sluta röka
 • Äta hälsosammare
 • Undvika bearbetade livsmedel och socker
 • För en mat- och träningsdagbok
 • Hitta en “hälsopartner”

Det finns så många sätt för hur du kan börja leva med en hälsosammare livsstil. Även små steg kan hjälpa dig att se och må bättre. I kombination med de andra stegen på den här listan får du en snygg, celluliterfri rumpa innan du vet om det.

Slutsats

Det kan vara pinsamt med celluliter på din rumpa! Men genom att göra några livsstilsförändringar och följa några enkla steg kan du få en snygg rumpa – och ett lägre BMI – enkelt och på ett hälsosamt sätt.

Comments are closed.