10 Tuffa sätt till att eliminera “ful” dubbelhaka

Är du en av alla människor som har en dubbelhaka? Låt oss vara tydliga, en dubbelhaka är inte något som borde göra att du tappar självförtroende, men det är definitivt inte heller något att vara stolt över. Om du vill förbättra ditt utseende bör du leta efter ett sätt att bli av med en dubbelhaka.

Den goda nyheten för oss alla är att det finns mer än ett effektivt sätt till att uppnå detta mål. Vissa av dessa metoder kräver mer uppmärksamhet och hängivenhet medan andra är enklare. Det senare kräver vanligtvis mer tid. Oavsett arten av dessa metoder har vi beslutat att skapa en lista som innehåller 10 tuffa sätt till att eliminera en dubbelhaka.

 • Läs mer om hur dessa metoder fungerar
 • Ta reda på vad som krävs för att bli av med din dubbelhaka
 • Bekanta dig med grundläggande fakta om dessa metoder

Vi har skapat en lista som innehåller 10 beprövade metoder som har hjälpt hundratals människor. Sanningen är att det finns olika skäl till varför dubbelhakor uppstår – ålder, kost och vikt (felaktig BMI), hållning osv. Metoderna vi håller på att presentera här erbjuder lösningar på detta problem, oavsett varför det har inträffat. Låt oss nu undersöka de bästa sätten för att bli av med en dubbelhaka.

1. Viktminskningspiller – inte ett mirakelkur, men de fungerar

Kostnad: Medel till hög
Tid: En månad eller mer
Tillgänglighet: Finns nästan överallt
Svårighet: Lätt
Effekter: Effekter på kort och lång sikt

Övervikt är en av orsakerna till att människor utvecklar en dubbelhaka. Så om ditt BMI är dåligt kan du förvänta dig extra vikt på olika delar av kroppen, inklusive den del som är rätt under hakan. Uppenbarligen är det mest effektiva sättet att lösa problemet att gå ner i vikt. Det är här viktminskningspiller kommer in i bilden.

Dessa piller är designade av experter inom detta område och används för viktminskning. Vissa av dem arbetar med att ta upp kalorier medan andra minskar användarens aptit. Det finns också piller som hjälper människor att öka sin ämnesomsättning. Om du vill få bästa resultat och bli av med din dubbelhaka med hjälp av viktminskningspiller måste du hålla dig till piller som har många positiva recensioner. Om de är godkända av FDA eller ett annat officiellt organ är det ännu bättre. Räkna med de första resultaten efter cirka fyra veckor. Om problemet uppstår igen i framtiden måste du ta dessa piller igen.

 • Viktminskningspiller hjälper dig med övervikt i allmänhet
 • Många av dem är effektiva
 • Leta efter de som är certifierade och som har många positiva recensioner

2. Arbeta med din hållning och se att den fula utbukten försvinner

Kostnad: Gratis
Tid: En månad eller mer
Tillgänglighet: Finns nästan överallt
Svårighet: Lätt
Effekter: Långtidseffekter

När människor pratar om hållning tänker vi vanligtvis på dålig hållning och de problem som det orsakar för nacke och rygg. Men sanningen är att dålig hållning kan leda till många andra hälsoproblem och till och med några strikt visuella problem som bildandet av en dubbelhaka. Så genom att vidta ett par åtgärder som rör denna fråga bör du kunna se positiva effekter på relativt kort tid.

För att börja korrigera din hållning måste du undvika att sänka huvudet. Dessutom ska du aldrig luta dig över kontorsbordet. På detta sätt blir huden lös och fett börjar samlas under hakan. Håll ryggen rakt och sitt på rätt sätt.

 • Ett enkelt sätt att bli av med dubbelhakor
 • Denna förändring kommer att påverka din allmänna hälsa på ett positivt sätt
 • Att investera i en ergonomisk stol eller soffa är alltid en bra idé

3. Förbered dig på operation – det är inte så läskigt som det låter

Kostnad: Medel till hög
Tid: Ett par veckor
Tillgänglighet: Finns nästan överallt
Svårighet: Lätt-medium
Effekter: Långtidseffekter

Låt oss vara ärliga – det finns enklare metoder än den här, men sanningen är att många människor inte har tid eller energi till att hantera en dubbelhaka på något annat sätt. De tror att ett kirurgiskt ingrepp kan lösa problemet och i de flesta fall har de rätt.

För att denna metod ska fungera måste du naturligtvis först konsultera en läkare. I grund och botten finns det tre alternativ för dem som vill ta bort en dubbelhaka på detta sätt – kybella, liposculpting och mesoterapi. Var och en av dessa procedurer är invasiva, men de är helt smärtfria. Vissa av dem kan ge resultat mycket snabbt, medan andra som i fallet med mesoterapi ger effekt efter några månader.

 • En dyr men effektiv metod för att bli av med en dubbelhaka
 • Det finns några olika kirurgiska ingrepp som kan användas för att lösa det här problemet
 • Vissa av dem ger resultat snabbare än andra, men de är alla smärtfria

4. Krama en boll – låter konstigt, men det fungerar

Kostnad: Låg
Tid: En månad eller mer
Tillgänglighet: Finns nästan överallt
Svårighet: Lätt
Effekter: Långtidseffekter

Ibland är det fysisk inaktivitet som leder till problem som en dubbelhaka. Om du befinner dig i en situation som denna måste du bli aktiv på en gång. Om du är inriktad på den irriterande utbuktningen under hakan, bör du först fokusera på detta område av kroppen. En liten gummiboll kan vara till stor hjälp i situationer som denna.

Skaffa en gummiboll som sträcker sig från 6 till 10 tum (vad som passar dig bäst), sätt dig ner och håll ryggen rakt. Du bör också slappna av axlarna. Lägg sedan bollen rätt under hakan och tryck den med hakan. Gör detta 20-30 gånger, två eller tre gånger per dag. Det kommer att ta några veckor innan du märker några resultat.

 • En enkel leksak som en gummiboll kan vara mycket effektivt
 • Du måste träna två eller tre gånger om dagen för att se resultat
 • Det här är en mycket enkel övning som alla kan göra

5. Viktminskningstillskott för att förbättra din diet och i slutändan bli av med din dubbelhaka

Kostnad: Medel till hög
Tid: En månad eller mer
Tillgänglighet: Finns nästan överallt
Svårighet: Lätt
Effekter: Effekter på kort och lång sikt

Viktminskningstillskott är produkter som är baserade på naturliga ingredienser utformade för att hjälpa människor gå ner i vikt. Vad som är bra med dessa kosttillskott är att till skillnad från vissa viktminskningspiller, leder de vanligtvis inte till biverkningar. Detta är bra eftersom nästan alla använder naturliga ingredienser.

Med hjälp av viktminskningstillskott kommer du till ditt normala BMI och börjar gå ner mer i vikt. Vissa av dessa kosttillskott kommer att göra att du känner dig mätt medan andra kommer att öka ämnesomsättningen, vilket kommer att leda till snabbare kaloriförbränning. Som vi sa tidigare, är överdriven vikt och fetma de främsta orsakerna till att dubbelhakor bildas. Glöm inte att inte alla dessa produkter är lika framgångsrika och det är därför du måste göra ordentlig research innan du börjar använda någon av dem.

 • Dessa är naturliga kosttillskott som hjälper dig gå ner i vikt och förbättra hälsan
 • Du måste följa instruktionerna för bästa resultat
 • Gör din research innan du köper en produkt som denna

6. Låt käkarna arbeta och slåss mot din dubbelhaka

Kostnad: Låg
Tid: En månad eller mer
Tillgänglighet: Finns nästan överallt
Svårighet: Lätt
Effekter: Långtidseffekter

Vem skulle ha trott att ett av många tonåringars tidfördriv faktiskt är användbart för dem som har dubbelhakor? Tuggummi kan se ut som en värdelös hobby, men i många fall har denna vana visat sig vara användbar för människor som vill bli av med en dubbelhaka.

Vad som är intressant är att denna aktivitet fungerar på två sätt. Först och främst, genom att tugga, kommer du att minska din aptit. När du till exempel är klar med din måltid, ta ett tuggummi. Detta får dig att känna dig lugn under en längre tid. Genom att göra detta regelbundet kommer du att stärka käken, detta hjälper dig att förhindra fettuppbyggnad i detta område och bryta befintliga fettavlagringar. Uppenbarligen kan du på detta sätt eliminera fula dubbelhakor på ett enkelt sätt.

 • Tuggummi är faktiskt en användbar vana
 • Dessa tuggummin är väldigt billiga
 • Du behöver inte göra mycket för att bli av med din dubbelhaka på detta sätt

7. Sätt på en ansiktsmask och få mer än bara ett ansikte fritt från en dubbelhaka

Kostnad: Låg till medel
Tid: En vecka eller mer
Tillgänglighet: Finns nästan överallt
Svårighet: Lätt-medium
Effekter: Effekter på kort och lång sikt

Ansiktsmasker är ett annat “vapen” som människor kan använda för att bli av med en obehaglig dubbelhaka. Den grundläggande idén bakom denna produkt som har använts i hundratals år i vissa kulturer är att göra huden stramare. Genom att göra detta kommer ansiktsmasker också att hjälpa dig att ta bort dubbelhakor. Dessutom gör ansiktsmasker att huden ser renare och mer strålande ut, vilket innebär att du kommer att se yngre ut.

Det finns ett brett utbud av ansiktsmasker där ute. Från masker baserade på grönt te eller kaffe till glycerinmasker – de fungerar alla på ett liknande sätt och ger resultat naturligt. Ta dig lite tid, kolla alla alternativ du har och välj det som ser bäst ut för din situation. Kom ihåg att ansiktsmasker kommer att påverka ditt utseende på ett par positiva sätt och att du inte behöver göra mycket för att få dessa resultat.

 • Använd en ansiktsmask för att föryngra ansiktet och bli av med dubbelhakan
 • Kaffe, grönt te och glycerinmasker är exempel på effektiva ansiktsmasker
 • Dessa masker är vanligtvis billiga och enkla att använda

8. Motståndsövningar för att hjälpa dig

Kostnad: Låg
Tid: En månad eller mer
Tillgänglighet: Finns nästan överallt
Svårighet: Lätt-medium
Effekter: Effekter på kort och lång sikt

Alla muskler i människokroppen drar sig ihop för att stödja vissa rörelser. Motståndsövningar är utformade på ett sätt som aktiverar muskler med hjälp av en kraft som fiender på ett motsatt sätt av muskelsammandragning. Enligt många experter är denna typ av träning ett av de bästa sätten för att bli av med dubbelhakor och förbli i form.

Några av de mest populära motståndsövningarna som kan hjälpa dig i situationer som denna inkluderar chin-ups, armhävningar, övningar som involverar en kudde placerad under hakan och mer. För att få bästa resultat måste du utföra 4-5 set som varar i cirka 10 sekunder, tre gånger om dagen.

 • Motståndsövningar för detta ändamål bör genomföras dagligen
 • Det finns många olika intressanta motståndsövningar där ute
 • Dessa övningar kräver inte mycket tid

9. Skäm bort dig själv med en massage

Kostnad: Gratis
Tid: En månad eller mer
Tillgänglighet: Finns nästan överallt
Svårighet: Lätt
Effekter: Effekter på kort och lång sikt

Naturligtvis kan du alltid använda en professionell massör, ​​men i det här fallet talar vi om att ge dig själv massage. Om du vill bli av med en dubbelhaka måste du massera denna problematiska del av kroppen varje dag. Utför cirkulära rörelser i detta område, men se till att applicera en lotion eller kräm först.

Det finns vissa som använder honung eller andra ingredienser för att göra denna självmassage mer effektiv. Om du vill använda det här alternativet, se till att du inte är allergisk mot någon av dessa ingredienser. Detta är ytterligare en billig, effektiv, naturlig metod som kan hjälpa människor som har en dubbelhaka.

 • Självmassage varje dag har visat sig vara till stor hjälp
 • Denna praxis hjälper dig att stärka ansiktsmusklerna och förbättra cirkulationen
 • Det kommer att ta lite tid innan du ser de första resultaten

10. Täck den med smink – det fungerar under en begränsad tid

Kostnad: Låg till hög
Tid: En dag
Tillgänglighet: Finns nästan överallt
Svårighet: Lätt-medium
Effekter: Kortvarig

Det finns fall då människor inte har tid att täcka en ful dubbelhaka. Men även om du befinner dig i en sådan situation bör du veta att det finns en lösning. Vi pratar om en lösning som vanligtvis varar mindre än en dag, men den fungerar definitivt. På detta sätt kan du lösa det här problemet på kort tid inför speciella event.

Kom ihåg att vi inte talar om att applicera smink direkt på hakan. När du använder smink för att betona dina kinder, hals, axlar, käkar, ögon och/eller läppar kommer människor runt omkring dig antagligen att hoppa över din dubbelhaka.

 • Detta är en bra lösning för dig som snabbt vill bli av med en dubbelhaka
 • Det fungerar i bara några timmar
 • Denna lösning kostar dig vanligtvis inte särskilt mycket

Comments are closed.