Hur många steg behöver du ta under en promenad för att gå ner i vikt?

Om du försöker gå ner i vikt och minska ditt BMI, så kanske du undrar hur effektivt promenader är. I denna guide kommer vi prata om just det! Att promenera är ett av de mest effektiva sätten att gå ner i vikt på, och vi vill lära dig:

 • Hur många steg du behöver varje dag för att gå ner i vikt
 • Verktyg du kan använda dig av för att hjälpa dig spåra dina framsteg
 • Hur du får det mesta utav att promenera som träning

Låt oss komma igång! Här är en snabb guide om hur du går ner i vikt medan du promenerar.

Hur effektivt är promenader vid viktnedgång?

Läkare, forskare och andra rätt så smarta personer rekommenderar att friska vuxna bör få cirka 150 minuters träning varje vecka. Det innebär måttlig träning – det behövs inte att du sätter på dig dina löparskor.

Att promenera är, utan tvekan, ett av de bästa sätten att få denna träning på. Det är riktigt påverkan och inte tungt alls på dina leder. Det kommer inte höja din hjärtrytm till en ohälsosam nivå. Och nästan vem som helst kan göra det! Såvida du inte på något sätt är förhindrad, så kan du absolut sätta på ett par skor och gå på en promenad.

Att promenera är bra för din hjärna också. Det kan förbättra ditt humör och minska dina stressnivåer. Och du kommer att förbränna kalorier, så klart! En annan frisk person som väger omkring 80 kilo kommer att bränna cirka 100 kalorier per kilometer.

Du kommer inte att vinna några priser för viktnedgång om du endast går några gånger varje vecka. Men att komma ut och röra på sig kommer absolut att vara till fördel för dig, både för att minska ditt BMI och förbättra din hälsa.

.        Promenader är en fantastisk träning med låg påverkan som ka hjälpa dig minska ditt BMI

 • Det kommer att hjälpa dig med din viktnedgång, men också att förbättra din allmänna hälsa
 • Det är rekommenderat att du tränar cirka 150 minuter varje vecka för att gå ner i vikt

Hur många steg per dag behöver du för att gå ner i vikt?

Det finns inte direkt en satt regel för viktnedgång när det gäller hur många steg du behöver ta. Men den generellt genomsnittliga siffran är 10 000 – tiotusen steg varje dag kommer att bränna cirka  3000-3500 extra kalorier varje vecka.

Matematiken bakom denna siffra kommer att ge dig en viktnedgång på cirka 0,5 kilo per vecka, förutsatt att du kommer upp i dina 10 000 steg varje dag. Det beror på att 0,5 kilo kroppsfett är ungefär lika med 3500 kalorier. Du kommer att bränna den mängden kalorier bara genom att promenera, och det kan påverka ditt BMI och din viktnedgång på ett bra sätt!

Kort sagt, när du promenerar så går du ner i vikt. Underhåll dina andra hälsosamma val i din livsstil, inklusive en hälsosam diet och andra typer av träning som du kanske uppskattar att göra. Sluta drick dina söta drycker och drick istället mycket vatten så kommer du att snabbt börja gå ner i vikt!

 • Ett halvt kilo fett är lika med 3500 kalorier
 • Du kan gå ner ungefär ett halvt kilo varje vecka genom att gå 10 000 steg varje dag
 • Se till att du fortsätter med dina andra hälsosamma val i din livsstil

Några tips för att hjälpa dig uppnå alla steg

Tiotusen steg kan låta som mycket, men du kan enkelt uppnå alla om du tänker efter gällande dina vanor. Här finns några tips och tricks för att få dig att komma igång.

 • Köp en stegräknare till dig själv! Detta är det enklaste sättet att hålla koll på hur många steg du tar varje dag
 • Parkera längst bort på parkeringsplatsen och gå till ingången – oroa dig inte om att behöva hitta den närmsta parkeringsplatsen
 • Gör det till en rutin att promenera med din familj på kvällen – det är bra för alla!
 • Ta trapporna och undvik hissen
 • Alla dina steg räknas – vare sig du dammsuger golvet eller lagar mat, du tar steg!

Sammanfattning

Det finns inget satt antal steg du behöver ta för att minska ditt BMI och gå ner i vikt. Men studier föreslår att 10 000 steg varje dag kan leda till en viktnedgång på ett halvt kilo varje vecka. Skaffa en stegräknare, kom igång och promenera din väg till en bättre hälsa och viktnedgång!

Comments are closed.