En Mans Personliga Guide till Hur Han Blir av med Sin Ölmage

Vet du vad det är som orsakar ölmage? Det korta svaret på frågan är felaktigt kaloriintag i förhållande till kaloriförbrukning (antalet förbrända kalorier). Detta kan leda till att man får ett högt kroppsmasseindex (BMI) och måste stå ut med saker som en ölmage.

Generellt sett kan din ölmage vara orsakad av en mängd olika saker, men detta är i grunden en medicinsk fråga rörande patienter som har för mycket vätska i magen. Oavsett orsak, gör en ölmage att en person är mindre attraktiv och det är ett tydligt tecken på att du är överviktig. Så hur gör man för att börja jobba på att få bort en ölmage? Du måste kolla in denna unika personliga guide för män om hur man blir av med sin ölmage som vi har satt ihop för dig.

 • Ta reda på vad du kan göra för att få bukt med en ölmage
 • Lär dig mer om hur lång tid som behövs innan man börjar ser resultat
 • Upptäck vilket som är det enklaste sättet för dig att bli av med din ölmage

De strategier vi ska dela med oss av är framtagna för olika män i olika kategorier. Därför kommer du troligtvis att hitta åtminstone en strategi som funkar för dig. Om du misslyckas, ge inte upp, det finns alltid en annan metod som kan vara till mer hjälp. Så låt oss kolla in denna detaljerade guide för ett av de värsta problemen som en man kan möta – en ölmage.

1. Bantningspiller

Kostnad: låg till medel

Tid innan man ser resultat: minst 2-3 veckor

Tillgänglighet: nästan överallt

Effekter: kortsiktiga/långsiktiga

Svårighetsgrad: enkel

Detta är en av de enklaste och mest bekväma strategierna för den som vill göra sig av med sin ölmage. Vi talar om speciellt framtagna piller som hjälper dig att gå ner i vikt och bli av med den oönskade magen. De första pillren av denna typ kom på marknaden för några årtionden sedan. Idag finns det många effektfulla piller som har hjälpt många män med detta problem.

Om du vill ta denna väg, måste du hålla dig till tillverkarens instruktioner. Förvänta dig inga mirakel över en natt och om du vill få allra bästa resultat, tänk också på att göra kostförändringar och börja träna. Använd endast piller av hög kvalitet.

 • Detta är ett väldigt enkelt sätt för att gå ner i vikt och göra sig av med en ölmage
 • Inte alla piller är effektiva.
 • En kombination med träning och kostförändringar bör snabba på resultaten

2. Sluta dricka varje dag

Kostnad: –

Tid innan man ser resultat: minst en månad

Tillgänglighet: överallt

Effekter: långsiktiga

Svårighetsgrad: enkel till svår

Som vi sade tidigare, så är det inte bara att man dricker alkohol (speciellt öl) som gör att man får ölmage. Hur som helst, är detta en livsstil som signifikant påverkar både ditt BMI och din hälsa i allmänhet. Att sluta upp med alkohol, gör att du inte bara börjar jobba på att göra dig av med den tråkiga ölmagen, utan du kommer också att spara en massa pengar. Kom ihåg att du kommer att känna dig energifylld också.

Det positiva är att du inte helt behöver eliminera alkohol från ditt liv. Sluta bara att dricka varje dag. Är det verkligen nödvändigt att dricka öl efter (eller under) middagen? Ersätt alkohol med vatten eller någon annan alkoholfri dryck.

 • Att dricka alkohol varje dag gör dig överviktig och påverkar din hälsa negativt
 • Begränsa alkoholintaget till ett par dagar i veckan
 • Drick mer vatten i stället för alkohol

3. Tvinga dig själv att springa 30 minuter om dagen

Kostnad: –

Tid innan man ser resultat: minst en månad

Tillgänglighet: nästan överallt

Effekter: kortsiktiga/långsiktiga

Svårighetsgrad: enkel till medium

En annan bra metod för att reglera ditt BMI och börja jobba bort din ölmage är genom att börja springa. Javisst, promenader är också en bra metod, men löpning är mycket bättre cardioträning och har direkt påverkan på din ölmage.

Att springa 30 minuter om dagen kommer inte påverka ditt dagliga schema, men det kommer snabbt att påverka ditt utseende och din hälsa. Löpning är bra eftersom det gör att du bränner kalorier snabbare och ökar ämnesomsättningen, vilket gör det svårare för fettdepåer och vätskeansamlingar att skapas i magen.

 • Det är enkelt att lägga till 30 minuter löpning i din dagliga rutin
 • Detta är en billig träningsform som inte kräver någon speciell utrustning
 • Löpning ökar metabolismen och förbränner fett

4. Ät oftare och minska portionerna

Kostnad: låg till medel

Tid innan man ser resultat: minst två veckor

Tillgänglighet: överallt

Effekter: långsiktiga

Svårighetsgrad: enkel till medium

Många moderna män gör samma misstag – de äter bara en eller två gånger om dagen för att få mer tid att hinna med andra saker. Visst kan denna vana hjälpa dig att få mer tid, men den påverkar din form negativt. Så hellre än att äta två gånger om dagen, är det mycket bättre att äta minst fem måltider per dag.

Hur fungerar detta? Jo, tricket är att minska portionerna. Vi talar om mindre portioner som innehåller mer protein (fisk, kyckling, magert nötkött), grönsaker och komplexa kolhydrater (fullkornspasta och bröd). Och självklart måste du säga hej då till kraftigt processad mat och snabbmat. Det kan ta lite tid att bli van vid denna typ av kost, men det är definitivt värt det.

 • Ät fem eller fler måltider om dagen
 • Minska portionerna
 • Ät måltider som innehåller magert protein, komplexa kolhydrater och grönsaker

5. Stressa ner på alla sätt du kan

Kostnad: –

Tid innan man ser resultat: en månad

Tillgänglighet: nästan överallt

Effekter: kortsiktiga/långsiktiga

Svårighetsgrad: enkel

Stress är den största orsaken till att så många har problem med hälsan idag. Flera vetenskapliga studier har visat att stress också kan leda till en ölmage. Det beror på att ett naturligt hormon som den mänskliga kroppen hela tiden producerar, kallat kortisol, kan stimulera viktökning.

För att undvika otrevliga situationer som detta när du är under stress, rekommenderar vi starkt att du hittar ett sätt att varva ner på. För vissa hjälper meditation och yoga. Det finns också de som tycker att det är avslappnande att lyssna på musik. Att skriva, djupandning, ta ett varmt bad – dessa är några andra sätt att stressa av som kan hjälpa dig. Ta reda på vad som fungerar för dig och börja göra det. Din ölmage bör börja minska efter en tid. Dessutom kan avstressande hjälpa dig att undvika att dricka och äta för mycket.

 • Nivåerna av kortisol (ett naturligt hormon) stiger när vi är stressade vilket leder till viktökning
 • Det finns många saker man kan göra för att bli av med stress
 • Hitta ett sätt att stressa av som passar dig bäst

6. Sov för att minska magen

Kostnad: –

Tid innan man ser resultat: minst en månad

Tillgänglighet: överallt

Effekter: långsiktiga

Svårighetsgrad: enkel till medium

När vi blir äldre tenderar vi att sova mindre. Dock behöver varje individ, oavsett ålder, en god natts sömn av mer än en anledning. Självklart är att bli av med din ölmage en av dessa anledningar. När vi inte sover gott skapar det en stress, och då klarar kroppen inte av att bearbeta mat korrekt. Fett börjar byggas upp och vätskor ansamlas, vilket ”matar” magen.

Om du vill undvika problem som detta, är det klokt att sova mellan sex och åtta timmar varje dygn. Du bör förstås följa denna rutin varje dag och försöka gå till sängs och vakna på ungefär samma tider varje dag. Detta är någonting som hjälper dig att hålla dig avstressad och energifylld, och det är exakt det du behöver för att förebygga och bli av med din ölmage.

 • En god natts sömn är väldigt viktigt för din hälsa generellt
 • Man bör sova mellan sex och åtta timmar varje natt
 • På detta sätt kan du undvika stress och få den energi du behöver

7. Jobba med dina coremuskler

Kostnad: –

Tid innan man ser resultat: minst en månad

Tillgänglighet: nästan överallt

Effekter: kortsiktiga/långsiktiga

Svårighetsgrad: medium till svår

Om du vill bli av med din ölmage, bör du börja jobba på dina coremuskler. Om du stärker denna muskelgrupp och samtidigt går ner i vikt, kommer din ölmage att börja smälta bort efter ett par veckor. Detta är en strategi som inte behöver någon ekonomisk investering – bara din energi och din tid.

En fördel med denna metod är att det finns ett brett utbud av effektiva träningsövningar. Sannolikheten är stor att du kan hitta mer än en passande träningsövning för coremusklerna. Till exempel så kan du göra plankan och situps. Vissa går på pilates- och yogapass på gym som erbjuder detta. Vi skulle än en gång vilja understryka faktumet att om du jobbar på dina coremuskler utan att förändra din kost och minska på alkoholen kommer du inte att bli av med din ölmage.

 • Att fokusera på coremusklerna med specifika träningsövningar kan hjälpa dig med processen
 • Det finns en massa effektiva övningar att välja mellan
 • Du måste ändra din kost och dricka mindre alkohol om du vill få bra resultat

Comments are closed.