Gå Ner I Vikt Och Spara Pengar: 9 Supersmarta Idéer

Vi vill väl alla spara pengar, eller hur? Men vill d       u försöka att gå ner i vikt och minska ditt BMI kan detta verka som en dyr affär. Vi är här för att ändra din åsikt. Du kan faktiskt gå ner i vikt och samtidigt spara pengar, och vi ska visa dig några tips på hur du gör detta. I denna guide ska vi prata om:

 • Hur du lägger ner mindre pengar på bantningstillskott och kostbehov
 • Hur du kan spara pengar på mat när du går ner i vikt
 • Hur bantning kan spara dig pengar på lång sikt

Är du redo att börja spara? Här kommer våra tips och tricks på hur du kan gå ner i vikt och samtidigt spara pengar.

1. Inse att bantning är bättre för din plånbok

När du rent bara tänker på vilka sjukvårdskostnader som fetma innebär, kommer du förstå varför det är en så bra idé att gå ner i vikt och minska ditt BMI. Du kommer att spara pengar inte bara på mat, utan också på läkarbesök, kläder och annat.

Att vara överviktig är dyrt! Tänk efter. När du går ner i vikt äter du mindre, vilket gör att du sparar pengar på mat. Du kommer inte längre att behöva köpa plusstorlekar i kläderna, vilket också kan vara en besparing. Och den långsiktiga kostnaden för dina sjukvårdsutgifter som läkarbesök och mediciner kommer inte längre påverka din plånbok.

Ta beslutet idag att börja gå ner i vikt och du kommer att märka att du lägger ut mindre pengar på de grundläggande sakerna i ditt liv, som mat och kläder. Även om startkostnaden kan verka högre, är besparingarna du gör på lång sikt väl värda priset.

 • Fetma kostar pengar! Att minska ditt BMI kan spara dig tusenlappar
 • Du sparar in på mat, kläder och även sjukvårdskostnader
 • Det kan verka som att den initiala kostnaden av viktminskning är hög, så vi är här för att lära dig hur du kan spara pengar när du går ner i vikt

2. Förstå att processad mat är dyrt

När du går till mataffären kan du känna lockelsen att köpa livsmedel som är processade och, faktiskt, väldigt onyttiga. Gör inte det! De kommer till en högre kostnad än naturliga livsmedel, och med dessa naturliga livsmedel kommer du långt för att minska ditt BMI och gå ner i vikt.

Även om de ekologiska persikorna har en dyrare prislapp än persikorna på burk, sparar du faktiskt pengar på att köpa dem. Näringsinnehållet i färska livsmedel är mycket, mycket högre än innehållet i förpackade livsmedel. Så passa på att köpa färska livsmedel när du har möjlighet.

Och bara fiberinnehållet i de färska frukter och grönsaker du köper räcker till för att hålla dig mätt längre, så på lång sikt äter du mindre. Lita på oss – färsk frukt är nyttigare och även om den initiala prislappen är dyrare, lägger du ut mindre pengar över tid.

 • Färska frukter och grönsaker har högre näringsvärde än burkvarianterna
 • Du lägger ut mindre pengar på lång sikt när du köper färska matvaror
 • Bara fiberinnehållet i dina färska frukter och grönsaker är tillräckligt för att hålla dig mätt – du kommer att äta mindre

3. Ta en tripp till stormarknaden

Om du bor i närheten av en stormarknadskedja, är det en bra idé att bli medlem. Och du kan gå ner i vikt, spara pengar och minska ditt BMI helt enkelt genom att köpa storpack. Det finns dessutom en ännu större fördel – du kommer aldrig att behöva bekymra dig om vad du ska laga till middag. Det där storpacket med kycklingbröst eller räkor du har i frysen? Bara tina upp det och laga det till middag till familjen.

Det är många saker som med fördel kan köpas i storpack. Fullkornsflingor och havregryn är bra frukostalternativ. Du kan köpa kött i storpack – kyckling och annat magert kött är bra val. Och ett annat säkert val är saker som torkade bönor och fullkornsris.

Gör en noggrann utvärdering av dina livsmedelsalternativ, och köp storpack av nyttiga livsmedel, även snacks. Se till att på samma gång också köpa barnens snacks. För när du har en massa mat hemma, kommer du mindre sannolikt att göra impulsköp av onyttiga livsmedel på snabbköpet.

 • När du köper storpack, kommer du alltid att ha hälsosamma alternativ till hands hemma
 • Du kan spara pengar på att handla dina matvaror i storpack från en stormarknad
 • Välj nyttiga alternativ – om de onyttiga inte finns i huset kommer du inte att äta dem!

4. Köttfria måndagar

Om du inte har något emot att ge upp kött en gång i veckan, är detta faktiskt ett riktigt bra sätt att minska ditt BMI, gå ner i vikt och spara pengar. Kött är mycket dyrare än andra proteinrika livsmedel som ägg, soja och bönor. Om du absolut inte kan leva utan någon typ av kött på tallriken, välj billigare varianter som tonfisk eller kyckling.

När du firar Köttfri måndag förbättrar du hälsan, gör en insats för miljön och lär dig nya recept! När var det du senast gjorde hemlagad fransk löksoppa eller ärtsoppa? Men soppor är inte ditt enda val. Tacos och burritos, grytor och vegetarisk fullkornslasagne är andra alternativ du kan lära dig att tillaga.

Var inte rädd för att blanda in familjen! Investera i en bra vegetarisk eller vegansk kokbok och låt varje familjemedlem välja ett recept att tillaga den veckan. Gå sedan och handla ingredienserna tillsammans och sedan kan hela familjen tillbringa tiden tillsammans i köket!

 • Köttfria måndagar är bra för hälsan, plånboken och miljön!
 • Du kan hitta nya spännande recept när du firar Köttfri måndag!
 • Få hela familjen med dig och välj recept som alla tycker om!

5. Odla din egen trädgård

Hur mycket pengar skulle du kunna spara in om du alltid hade färska grönsaker till hands? Massor! Du kan göra i ordning din egen inomhus- eller utomhusträdgård och bokstavligen aldrig behöva köpa färska grönsaker igen. Beroende på var du bor, kan dina odlingsalternativ vara ändlösa. Fruktträd, kålbäddar och tomatbuskar finns alla inom räckhåll.

Du kommer verkligen att spara pengar när du odlar egen trädgård. Men du kommer att minska ditt BMI och gå ner i vikt också. Trots allt, vem vill inte bita in i en hemodlad, ekologisk tomat? Alla! När du har alla dessa grönsaker precis där i trädgården, kommer du vara mer benägen att äta nyttigt varje dag.

Ta en titt på vad som går bra att odla i ditt geografiska område, eller “växtzon”. Beroende på det lokala klimatet kan du du välja mellan sötpotatis (riktigt goda och riktigt nyttiga), sparris, citrusträd och väldigt mycket annat. Även om det tar lite tid, skulle du kunna ha färska säsongsgrönsaker från din egen trädgård inom några månader.

 • Alla älskar hemodlade grönsaker – varför inte börja odla hemma i trädgården?
 • Välj grönsaker som är nyttiga och passar bra för ditt geografiska klimat, också kallat “växtzon”
 • När du har färsk frukt och färska grönsaker till hands, kommer du vara mer benägen att äta nyttigt

6. Drick vatten

Ja, vatten. Vatten är viktigt för hälsan och matsmältningen, och det är gratis för de flesta människor. Om du bor på ett ställe där du inte gillar dricksvattnet, finns det i vissa fall möjlighet att hyra en vattenautomat för en inte så hög månadskostnad, och få färskt källvatten eller destillerat vatten levererat till dörren varje månad.

När du ersätter andra drycker med vatten, kommer du minska ditt BMI, gå ner i vikt och spara pengar. Detta är än mer sant när du går på restaurang. På vissa ställen kan du få betala så mycket som 30 kronor för en läsk – som innehåller hundratals med kalorier, och då har vi inte räknat med påfyllningarna.

Denna är enkel. Vatten är gratis och viktigt för din viktminskning. Välj kranvatten eller en vattenautomat och du kommer att börja gå ner i vikt och spara pengar väldigt lätt..

 • På de flesta ställen är vatten gratis – du kan inte slå gratis!
 • Vatten är avgörande för att du ska lyckas gå ner i vikt, så klunka i dig!
 • Restauranger är ett bra exempel på var du bör välja vatten i stället för andra drycker

7. Ät mindre

Den här är ganska uppenbar, men det är lättare sagt än gjort. När man går ut och äter, blir man oftast serverad enorma portioner. Detta stämmer i synnerhet i länder som Australien och USA. Varför äta upp allt? Du måste inte!

Ät i stället bara hälften av vad du har på tallriken. Nej, det är inte alltid lätt. Men jo, du kan göra det! Du kommer att spara pengar eftersom ifall du bor på ett ställe som tillåter “doggy bags” och du får ta hem resterna, då har du lunchen för imorgon redan ordnad och klar!

Och du är inte bara begränsad till restauranger. När du lagar mat hemma, dela upp måltiderna i mindre portioner. Du behöver inte laga hela klimpen med köttfärs om det bara är du som äter! Väg och mät upp portionerna i stället – det tar tre sekunder – och tillaga bara så mycket som du behöver. Förvara sedan resten i kylskåpet eller frysen till en annan dag.

 • Minska ditt BMI genom att bara lägga hälften så mycket mat på tallriken mot vad du brukar
 • Du kan gå ner i vikt och spara pengar genom att äta mindre
 • Restaurangportioner är ofta enorma, så se till att be om en låda för att ta hem resterna

8. Anlita en matkasseservice

Att få hemleverans av matkassar kostar normalt en viss avgift, men detta kan faktiskt bespara dig pengar och hjälpa dig minska ditt BMI. När du anlitar någon annan att handla åt dig, är det lättare att undvika att göra impulsköp vid kassan eller någon annanstans i butiken. Det kommer också att hjälpa dig att gå ner i vikt – du kommer inte att äta något onyttigt eftersom du inte har det hemma.

Leta runt och se vilka alternativ du har att välja mellan och väg kostnaderna mot bekvämligheten och den minskade risken för lockelser! Vi tror att du kommer att kunna hitta en kostnadsvänlig tjänst i ditt område som passar dig bra och som kommer göra matinköpen och -planeringen enklare och billigare.

 • En matkasseservice kostar en summa pengar, men det kan vara värt priset
 • När du använder dig av en matkasseservice kommer du löpa mindre risk att falla för impulsköp
 • Väg kostnaden för tjänsten mot bekvämligheten och den minskade frestelsen

9. Leta runt efter dina tillskott

Om du bestämmer dig för att börja ta bantningstillskott, är det viktigt att du letar runt och gör prisjämförelser. Dessa verktyg kan vara användbara när du använder dem korrekt för att gå ner i vikt, men en del kan kan vara riktigt dyra!

Minska ditt BMI och spara pengar samtidigt genom att prisvärdera dina tillskott. Kom ihåg, du måste inte köpa dina tillskott från specialaffärer eller nätverksförsäljare Du kan få samma produkter och ingredienser från nätbutiker eller bara din vanliga mataffär. Gör bara lite efterforskning och leta efter tillskott till ett pris som bättre passar din budget.

Och räkna inte bort stormarknaden. Här kan du hitta bra erbjudanden på både bantningstillskott och multivitaminer. Dessa tillskott håller länge, så du kommer inte behöva oroa dig för att de blir dåliga.

 • Håll dig undan specialbutiker och nätverksförsäljare
 • Du kan spara pengar på tillskott genom att köpa dem på nätet eller i storpack
 • Gör lite efterforskning så att du hittar ett tillskott som ligger i din önskade prisklass

Slutsats

Även om bantning vid en först anblick kan verka dyrt, är det faktiskt möjligt att spara pengar på att gå ner i vikt. Köp storpack, leta runt och jämför alternativen. Vi är säkra på att du kommer kunna hitta flera bra erbjudanden som hjälper dig att spara pengar medan du går ner i vikt och minskar ditt BMI på ett hälsosamt sätt.

Comments are closed.