Hur Du Får En Smal Midja – 8 Bästa Tipsen: Livsmedel & Träningsmetoderna

Vill du minska ditt BMI och få en smal midja? Så klart du vill! Vem vill inte det?! Denna guide är för dig om du är ute efter att tona och få plattare mage på ett hälsosamt sätt. Glöm alla infomercials du sett på tv. I denna guide ska vi prata om:

 • Hur du får en smalare midja med minsta ansträngning
 • De bästa livsmedlen för en trimmad och smal midja
 • Hur du använder bantningspiller för att minska ditt BMI och trimma midjan

Låt oss sätta igång! Detta är hur du gör för att få ett hälsosammare BMI och smal midja på så kort tid som möjligt.

1. Bantningspiller

Du har sett dem i affärer, på nätet och på tv, men hur mycket vet du egentligen om bantningspiller? Ja, om du tar bantningspiller på rätt sätt så kan du få en smal midja och minska ditt BMI mycket enklare än med bara kost och träning.

Det finns många olika sorters bantningstillskott därute, som fettförbrännare, metabolismökare, hungerdämpare och fettblockerare. Tala med din läkare om vilket som passar dig bäst innan du börjar ta någon form av tillskott, eftersom vissa tillskott kan interagera med eventuell medicin som du tar.

Vi älskar studier som visar att grönt te kan vara effektivt när man vill bränna bukfett, så om du inte är känslig mot koffein, är detta en bra grej att börja samtalet med din doktor med! Oavsett vad du väljer för tillskott, ta dina bantningspiller enligt föreskrifter och rapportera alla konstiga biverkningar till doktorn.

 • Bantningspiller kan vara en bra kombination med kost och träning för att snabbare minska ditt BMI
 • I synnerhet grönt te har visats kunna bidra till en smal midja
 • Tala med din läkare innan du börjar med något bantningspiller eftersom vissa kan interagera med vissa mediciner

2. Ät mer fiber

Fiber är naturens bästa superfood, och det kan hjälpa dig till en smal midja och minska ditt BMI. Fiber kan hjälpa dig på flera olika sätt. För det första så expanderar det i magen och gör att man känner sig mättare. Det gör att man äter mindre, vilket i stort sett garanterar viktminskning.

För det andra hjälper fiber till att förbättra matsmältningen. Löslig fiber kan hjälpa dig förbättra tarmhälsan och detta har kopplats till mindre bukfett.

Av någon anledning verkar fiber kunna minska bukfett i större utsträckning hos pojkar och män än hos flickor och kvinnor. Men om du är av kvinnligt kön, var inte orolig! Du kan fortfarande förbättra din hälsa och gå ner i vikt med fiber. Få ditt dagliga intag antingen med ett tillskott eller via maten du äter.

 • Fiber kan på flera sätt effektivt hjälpa dig att minska ditt kroppsfett och ditt BMI
 • Du kan få fiber genom maten, men det finns också tillskott
 • Både män och kvinnor kan ha fördel av ett fibertillskott, men män verkar ha lite större framgångar

3. Drick vatten

Du har hört det förr – vatten är avgörande för viktminskning, och du kan inte minska ditt BMI och få smal midja utan att dricka ordentligt med vatten. Inte säker på hur mycket du ska dricka? Beräkna 30 ml vatten för varje kilo du väger. Så om du väger 90 kilo, bör du dricka cirka 2,5 liter om dagen!

Det kanske låter mycket, men det är faktiskt inte så farligt. Allt du behöver göra är att dricka ett glas på 2,5 dl när du stiger upp på morgonen, sedan ett till 30 minuter före lunch respektive middag. Sedan återstår det bara 1,75 liter, vilket du lätt kan få i dig genom att bära med dig en vattenflaska. Välj en i rostfritt stål eller i BPA-fri plast, och ta små klunkar av vatten regelbundet under dagen.

Att dricka vatten 30 minuter före varje måltid gör att du känner dig mättare, och hjälper också till med matsmältningen. Vatten är avgörande för din viktminskning och din övergripande hälsa, så se till att du smuttar på vatten under hela dagen, varje dag! Du kommer må bättre, få en smal midja och minska ditt BMI.

 • Vatten är viktigt för hälsan, och för viktminskning
 • Du bör planera att dricka kring 30 ml vatten för varje kilo du väger
 • Bär med dig en vattenflaska under dagen för att göra det enklare att dricka vatten

4. Träna dina coremuskler

Du måste inte göra en triljon situps varje vecka för att få smal midja och minska ditt BMI. Men du kommer måsta jobba lite och se till att få lite träning. Om du fokuserar på din bålstyrka kommer detta naturligt att göra midjan smalare och ge dig det definierade utseendet du vill ha, så ta dig till gymmet och börja träna.

Coreövningar är tuffa i början, men de blir så småningom enklare att klara av! Jobba på plankan, använd stabilitetsboll, träna yoga eller pilates, eller bara ta dig ut och jogga! Du kommer att märka hur bukfettet smälter bort, och hur din midja blir mer och mer definierad.

Snälla kom ihåg att viktminskning inte kan vara “inriktad”. Med andra ord kan du inte punktträna bort fettet i magen – du kommer vara tvungen att jobba lite för att få den midja du vill ha! Glöm bort de där reklamfilmerna på tv som säljer konstiga träningsredskap och bara ta dig ut på en promenad i stället. Att minska hela din kroppsvikt är bästa vägen till en smal midja.

 • Coreövningar är en bra metod för att skapa en definierad midja
 • Du kan inte “inrikta” din viktminskning, så var beredd på att träna lite!
 • Du måste inte göra just situps och crunches för att få smalare midja, all träning hjälper

5. Minska ditt fettintag

När du äter fet mat, är det mindre sannolikt att du får den smala midja du önskar. Så skär ner på mättat fett i din kost och börja minska ditt BMI på ett hälsosamt sätt. Om du inte är bekant med fetter, kan vi berätta att det faktiskt finns “bra” och “dåliga” fetter. De goda fetterna får du från:

 • Avokado
 • Nötter
 • Hela ägg
 • Fisk, som lax
 • Chiafrön
 • Olivolja

De dåliga fetterna som du endast bör äta i måttliga mängder finns i:

 • Kycklingskinn
 • Rött kött som nötkött (speciellt de feta delarna)
 • Kokosolja
 • Smör och ister
 • Mejeriprodukter med hög fetthalt

Om du är tveksam över vilka fetter du bör sluta upp med för att få en smal midja, boka en tid med en nutritionist eller tala med din läkare. Tillsammans kan ni komma fram till vilka livsmedel du bör begränsa intaget av och vilka som är okej att du äter. Så klart bör allt fett konsumeras med måtta, och du bör inte sluta upp med det helt och hållet. Det är okej att unna sig någon gång nu och då!

 • Det finns bra fetter och dåliga fetter, och genom att begränsa ditt intag av de dåliga fetterna kan du få smalare midja och minska ditt BMI
 • Du måste inte helt sluta upp med allt fett, men allting är bäst i måttliga mängder!
 • Du kan tala med din läkare eller en nutritionist för att lära dig vilka fetter som är okej och vilka som du bör dra ner på

6. Ät färre processade livsmedel

Processad mat kan göra att du går upp i vikt. Men det finns också ett annat problem med raffinerat socker och stärkelse: det kan göra dig uppsvälld! Att minska på processade livsmedel kan hjälpa dig få smal midja och minska ditt BMI.

Livsmedel som innehåller mycket kolhydrater är bland de största bovarna bakom en uppsvälld mage. Vit pasta, raffinerat socker och vitt bröd finns bland dessa. Men oroa dig inte – du behöver inte sluta äta spagetti! Om du väljer fullkornsversionerna av dina favoritlivsmedel ökar detta ditt fiberintag och kan faktiskt förbättra din hälsa om du äter det med måtta.

Som vi sa tidigare, du måste inte eliminera processade livsmedel helt och hållet från din kost – även om detta absolut vore det nyttigaste alternativet. Träna i stället din självkontroll och ät bara stärkelse, kolhydrater och socker en eller ett par gånger i veckan för bästa resultat och smalare midja.

 • Processade kolhydrater och raffinerat socker kan öka bukfettet
 • Dessa livsmedel gör också så att du känner dig uppsvälld – och ser så ut
 • Du måste inte helt eliminera kolhydrater från kosten, välj i stället fullkornsversionerna av dina favoritlivsmedel

7. Sluta dricka alkohol

Det kallas ölmage av en anledning. Din alkoholkonsumtion kan absolut påverka hur din mage ser ut, och att sluta upp med alkohol kan hjälpa dig få en smal midja och ett lägre BMI.

Alkohol är en stor orsak till bukfett, och dessutom saktar det ned ämnesomsättningen. Det innebär att när du slutar dricka, kommer du att upptäcka en markant förändring i din form och figur utan att du behöver göra någon större ansträngning.

Men förstås, om du känner att du är beroende av alkohol kan du behöva tala med någon specialist för att sluta dricka. Ta hand om dig själv och sök hjälp för ditt beroende innan du börjar bekymra dig över hur din mage ser ut! Du är värd det!

 • Att sluta dricka alkohol är ett säkert sätt att minska ditt BMI och få smal midja
 • Alkohol ökar bukfett och gör också ämnesomsättningen långsammare
 • Om du är beroende av alkohol, snälla sök hjälp för ditt beroende så snabbt du kan!

8. Sluta äta salt

Slutligen, att sluta äta natrium (eller äta mindre av det) är också ett bra sätt för att minska ditt BMI och få en smal midja. Natrium gör så att kroppen håller kvar vätska, så du kommer nästan omedelbart att få se skillnad i din figur när du börjar minska ditt natriumintag. Du kommer att må bättre också, speciellt om du ökar ditt vattenintag.

Natrium finns överallt. Var noga uppmärksam på hur mycket du saltar maten, men läs också innehållsförteckningen maten du köper. Förpackade livsmedel innehåller massor av salt, men det kan vara förklätt som konserveringsmedel. Burkmat är ökänt för att innehålla mer natrium än man bör få i sig, så välj färska eller frysta grönsaker i stället.

I de flesta fall är bara en nypa salt, några stänk peppar och lite övriga kryddor allt du behöver för att smaksätta maten du lagar hemma. Ska du äta ute? Gå ut på nätet och googla näringsinnehållet i maten du beställer och håll dig undan snabbmat! En genomsnittlig ostburgare (med en biff) innehåller en tredjedel av ditt rekommenderade natriumintag för en hel dag!

 • Natrium ökar vätskeretention och ger en känsla och ett utseende av uppsvälldhet
 • Minska på saltet och se hur din figur förändras nästan direkt!
 • Håll dig undan burkmat och snabbmat – dessa stora bovar innehåller stora mängder natrium

Slutsats

Försöker du skulptera en smal midja och minska ditt BMI? Absolut, du kan klara av det, och mycket av det du behöver göra är bara logiskt! Kost, träning och en hälsosam rutin som inkluderar bantningspiller är ett bra sätt att bli smal på. Du kan definitivt få den midja du vill ha när du följer dessa 8 enkla tips.

Comments are closed.