Dubbelhaka: 11 “Enkla” Träningsövningar Som Hjälper Dig Bli Av Med Den

Vill du bli av med din dubbelhaka? Om du är som de flesta andra är svaret så klart JA. Vi vill vara tydliga – det lager med fett som samlas precis under din haka gör dig mindre attraktiv.

Ett högt BMI (kroppsmasseindex) är den vanligaste orsaken till varför många får dubbelhaka. Men det finns också några andra saker som kan leda till denna oönskade formation av ansamlat fett, som bland annat arvsanlag och den naturliga åldersprocessen. Oavsett anledning, är det bra att du känner till att det finns några sätt att slippa ur denna otrevliga situation. Ett av de effektivaste sätten är att träna. Vi ska använda denna korta guide till att gå igenom 11 “enkla” träningsövningar som hjälper dig att bli av med din dubbelhaka.

  • Ta reda på hur du löser detta problem med hjälp av fysiska övningar
  • Lär dig de mest effektiva övningarna
  • Upptäck hur du utför dessa övningar korrekt

De övningar vi har förberett för dig är passande för nybörjare. En del av dem är rätt gamla medan andra nyligen har framkommit. Oavsett, med hjälp av dessa övningar, kan du vara säker på att du kommer att förbättra både utseendet och bli av med din dubbelhaka.

1. Huvudvridaren

I vissa fall kan huvudvridningar ge riktigt bra resultat för de som kämpar med fettansamlingar under hakan. För att utföra denna övning, stå rakt upp, håll huvudet högt och se till att hålla ryggen rak.

Därefter spänner du käken och hakan så mycket du kan, och börjar vrida huvudet från den ena sidan till den andra. Målet är att vrida huvudet så långt ut mot varje sida som möjligt. Till slut, håll kvar i yttersta läget i 15 sekunder. För att denna övning ska ge resultat, bör du repetera den två till tre gånger om dagen.

2 . Takkyssaren

Namnet på denna övning kanske låter lite konstigt, men den fungerar verkligen. Så om du vill få din dubbelhaka att försvinna, kan du prova på denna övning också. Börja med att luta huvudet bakåt tills du tittar rakt upp i taket (eller himlen om du är utomhus).

Därefter putar du med läpparna så att skinnet spänns. Huvudmålet är att hålla denna del av ansiktet spänd under hela övningen. Håll denna pusställning i fem till tio sekunder och vila sedan. Du behöver kring fem repetitioner av “takkyssar” varje dag under ett par veckor för att börja se resultat.

3. Pajätaren

Här är en övning mot dubbelhaka som har ett underligt namn. Namnet kan verka lustigt, men resultaten kan bli riktigt bra. Börja genom att öppna munnen. Försök hålla den så vitt öppen som möjligt. Sträck sedan munnen ut mot kanterna. Håll denna position i tio sekunder.

Nästa steg i övningen är att stänga munnen och slappna av. Upprepa proceduren några gånger. Tänk på att den här övningen ser lite lustig ut, så det kan vara en bra idé att göra den i ensamhet när ingen ser dig.

4. Klapparen

För den här övningen behöver vi inte använda citattecken när vi säger enkel. Denna övning kan inte bli enklare. Det är en väldigt simpel övning för män och kvinnor som vill bli av med sin dubbelhaka. Du börjar med att försiktigt klappa nacken med baksidan av handen.

Efter en liten stund ökar du takten, men kom ihåg att klappandet hela tiden ska vara lätt – du ska inte slå dig själv. Genom att göra detta gör du faktiskt så att musklerna i området slappnar av. Gör denna enkla procedur varje dag under en månad.

5. Haklyftaren

Ibland måste man bara lyfta hakan för att dubbelhakan därunder ska försvinna. Föreställ dig att du tuggar tuggummi eller något liknande och börja röra på munnen. Var inte rädd för att överdriva rörelserna lite. Om du hör några knäppande ljud bakom eller kring öronen, är det ett gott tecken. Denna övning gör att du aktiverar käkarna.

Vidrör sedan dina nackmuskler. De bör vara spända om du gör övningen korrekt. Efter ett tag bör du märka att dubbelhakan börjat minska.

6. Handflatstryckaren

Din handflata kan komma till riktigt bra användning när du vill bli av med din dubbelhaka. I denna övning ska du trycka handflatan mot pannan under cirka tio minuter. Använd kraften i nacken för att hålla emot trycket. För att denna övning ska vara effektiv bör du spänna åt hakan och nacken.

Gör sedan om proceduren, men denna gång med handen på bakhuvudet. Fortsätt sedan med vänstra sidan av huvudet, och därefter högra. Utför denna övning två till tre gånger om dagen. Det kan ta ett tag, men så småningom kommer du kunna säga hej då till den oönskade fettansamlingen under ansiktet.

7. Läppar och tunga

Ditt BMI spelar förstås en roll i din dubbelhaka och hur du får bort den, men en bra och enkel övning som denna kan också hjälpa dig att få bukt med problemet. I denna övning börjar du med att sitta så rakt som möjligt med huvudet bakåtlutat. Du ska kort och gott titta upp i taket/himlen. Håll läpparna stängda och helt avslappnade under hela processen.

Öppna sedan munnen genom att sära på läpparna och sticka ut tungan. Försök sträcka den nedåt som om du ville röra vid hakan (det väntar vi förstås inte att du ska göra). Håll tungan och ansiktet i denna position i tio sekunder och slappna sedan av. Gör övningen dagligen.

8. Sömntutan

Om du vill ta det lugnt och slappna av och samtidigt jobba mot ditt mål (att bli av med din dubbelhaka), då kommer du säkert att gilla denna. Sömntutan är en övning där du börjar med att ligga på sängen med huvudet nedhängande.

Processen är sedan att långsamt börja röra huvudet mot kroppen (du lyfter upp det). Håll denna position i 10 sekunder och repetera. Tre till fyra repetitioner om dagen bör vara tillräckligt för att få se positiva resultat. Kom ihåg att ta en paus och slappna av mellan repetitionerna.

9. Platysmasträckaren

Vet du vad platysma är? Det är ett egendomligt ord, men detta är faktiskt muskeln som börjar vid käken och går nedåt mot halsen. I teorin (och också enligt många som tränar) kan denna övning hjälpa till att få bort oönskat fett under hakan. Utgångsläget för platysmasträckaren är att du står rätt upp och håller nacken rak och utsträckt.

Placera läppen över tänderna så att senorna i käken spänns åt. Håll samtidigt mungiporna nedåtriktade. Försök att rynka på pannan när du gör detta. Håll denna position i tio sekunder och slappna sedan av. Utför den här proceduren tio gånger om dagen. Eftersom denna övning är så enkel, bör du inte ha några bekymmer att klara av målet.

10. Tennisbollövningen

I vissa övningar som fokuserar på att avlägsna en dubbelhaka kan man behöva lite rekvisita. Tennisbollövningen är ett bra exempel på det. Ta alltså en tennisboll och placera den under hakan. Du ska hålla fast den mot halsen med hjälp av hakan.

Håll fast bollen hårt under de första sekunderna (om det känns bekvämt att göra det). Efter ett tag kan du börja slappna av tills bollen faller ner. För bästa resultat bör du repetera denna enkla övning tio gånger om dagen under minst två månader.

11. Kuddövningen

Detta är ett annat exempel på en dubbelhaksövning som behöver rekvisita, men som tur är, är denna rekvisita något vi alla har hemma – en kudde. Det bästa är att utföra denna aktivitet precis innan du ska lägga dig eftersom då kommer du aldrig att glömma bort den. Kuddövningen är väldigt enkel och du börjar med att ligga ner på din vänstra eller högra sida och lägga huvudet på kudden.

Vinkla sedan huvudet bakåt. Vinkla det så mycket du kan. Du stoppar förstås om det inte känns bekvämt. Gör denna aktivitet i upp till fem minuter innan du ska sova. Med den här övningen kan du tona och stärka käklinjen vilket också gör att dubbelhakan försvinner.

Comments are closed.