Hur Man Blir av med Celluliter på Låren – 5 Effektiva Metoder

Det kanske är baddräktssäsong, eller så vill du bara se snygg ut i den där klänningen för det där speciella evenemanget; men du kämpar mot ett monster: celluliter. Har du detta besvärliga problem på dina lår, vet du vad vi pratar om. Det är den där gropiga ytan som du får i huden, speciellt kring låren och rumpan.

Det positiva med det hela är att celluliter är normalt. Inte alla kan ha en helt slät hy, det är helt enkelt bara biologi. Men om du försöker att minska ditt BMI och bekämpa detta fett i samma process, då kan denna guide vara till hjälp. Vi ska prata om:

 • Hur du minskar celluliter på kroppen
 • Hur du klär dig för att dölja denna typ av fett
 • Vad du kan göra för att bli av med celluliter på låren (och andra ställen) medan du går ner i vikt

Om du störs av din gropiga hud, är vi här för att hjälpa dig. Läs vidare för att ta reda på vad du kan göra för att bli av med detta nu.

1. Inse att du är mänsklig

Kvinnor, denna är för er. Ni är mer benägna att utveckla celluliter än män (men män kan få det också), och det är också mer sannolikt att ni störs av det. Det första vi vill understryka är att celluliter är fullständigt normalt. Övervikt kan självklart orsaka denna typ av fett, men hormoner har också en stor roll i det hela.

I stället för att genast börja jobba häcken av dig för att försöka bekämpa din gropiga hud, varför inte först utvärdera din hälsa? Ligger du inom ett hälsosamt BMI? Är du i bra form? Tränar du regelbundet och äter bra? I så fall, varför inte bara släppa detta dåliga självförtroende?

Särskilt med åldern kan celluliter börja synas mer tydligt. Det betyder inte att du är tjock. Det betyder heller inte att du är osund. Det betyder bara att du är mänsklig. Celluliter skiljer sig inte från annat fett du har på kroppen, så varför inte fokusera på att gå ner i vikt överlag, om det är detta som är ditt mål?

För att uttrycka det enkelt, släpp dina kosmetiska bekymmer. Celluliter är normalt och även om det kanske i alla lägen inte är sunt, är det ändå vanligt förekommande. Om du har denna typ av fett, är det bästa att utvärdera hela din övergripande hälsa innan du driver dig själv till vanvett för att försöka bli av med det.

 • De flesta människor har celluliter – och det är vanligtvis inget att hänga upp sig på
 • Om du ligger inom ett hälsosamt viktspann, kan du istället försöka fokusera på att acceptera din kropp hellre än att utrota normalt, naturligt kroppsfett
 • Celluliter beter sig inte annorlunda än annat kroppsfett, så koncentrera dig på din viktminskning generellt

2. Lårträning

Om du är inbitet beslutsam att fokusera på att få bort dina celluliter på låren, finns det några saker du kan göra. För det första så kan du träna lårträning. Övningar som fokuserar på musklerna i låren kan hjälpa dig att minska groparna i huden. Även om det inte går att fokusera viktminskning på ett specifikt område, går det utmärkt att fokusera på specifika muskelgrupper, och låren är en av dessa grupper.

När du tränar och gör övningar för låren, blir musklerna under huden fastare och mer definierade. Detta gör att celluliterna på låren ser mindre “buckliga” ut, och det gör att dina ben som helhet ser lenare ut.

Övningar som kan vara effektiva är bland annat utfall, men också löpning och promenader. Så knyt på dig gympaskorna och ta dig ut för en slätare, cellulitfri hud genom att minska ditt BMI.

 • Du kan minska celluliter på låren genom att träna
 • Det går inte att fokusera på att få bort fett på specifika kroppsdelar, men det går att stärka specifika muskler med träning
 • Utfall, knäböj och aerobics är träning som både avlägsnar celluliter på låren och minskar ditt BMI

3. Fettförbränningstillskott

Det finns tusentals fettförbränningstillskott att välja mellan på butikshyllorna, och även på nätet. Du kanske har använt dem någon gång men är osäker på ifall de kan hjälpa dig med dina celluliter på låren.

Faktum är att fettförbränningstillskott kan vara en hjälp för dig när du vill minska celluliter på kroppen. Oavsett om du har gropig hud på låren, höfterna, rumpan eller någon annanstans, kan fettförbränningstillskott hjälpa till att minska ditt övergripande BMI och därigenom också hjälpa till att göra celluliterna mindre synliga.

Tala med din läkare innan du börjar ta något tillskott, även fettförbränningstillskott. Det finns de som kan interagera med din hälsa och andra mediciner som du tar. När du sedan fått klartecken, sätt igång och leta efter en fettförbrännare som du känner dig bekväm med att ta – vanligtvis brukar man ta två till tre doser om dagen – och håll dig till den!

 • Det finns massvis med fettförbränningstillskott på marknaden som kan hjälpa dig att minska ditt BMI och bli av med celluliter på låren
 • Se till att din läkare godkänner ditt val av tillskott innan du börjar ta det eftersom det finns risk att det kan påverka dina andra mediciner och behandlingar
 • Fettförbrännare är lätta att få tag på och är lätta att ta, vanligen två till tre doser om dagen

4. Massera bort celluliterna… kanske

I princip alla har celluliter. Återigen, det är normalt och fettet har inte andra egenskaper än det andra fettet du har på kroppen. Så det bästa du kan göra är att helt enkelt minska ditt BMI för att bli av med dina celluliter.

Men för varje kosmetiskt problem, har kosmetikaindustrin skapat en “lösning”. En av dessa lösningar är en massageapparat som sägs kunna ta bort celluliter på låren och även fett på andra områden av kroppen. Men funkar detta? Är det värt att köpa en massageapparat för att avlägsna celluliter från kroppen?

Tja, juryn är fortfarande ute för överläggning angående denna. Det finns studier som visar att massage kan minska celluliter på kroppen under en viss tid. Men det har visat sig att detta inte är någon långsiktig lösning, och att massagen måste vara en regelbunden behandling som du ger dig själv.

Cellulitmassage kan hjälpa till att öka cirkulationen, omfördela fettcellerna, rensa ut kroppsvätskor och pigga upp huden. Dessa effekter tillsammans kan göra så att celluliterna blir mindre synliga. Men, som vi sa, så måste du upprepa dessa behandlingar regelbundet, så gör din investering med detta i åtanke.

Män och kvinnor som använder sig av massage som cellulitbehandling rekommenderar att man investerar i en bra massageapparat som håller länge och som man kan använda hemma. Att gå på spa för cellulitmassage kan snabbt bli dyrt och passar inte allas budgetar.

 • Massage kan hjälpa dig att tillfälligt minska celluliter på låren och andra kroppsdelar
 • Du bör upprepa din massagebehandling relativt ofta
 • Investera i en massageapparat du kan använda hemma för att göra din behandling mer kostnadseffektiv

5. Laserterapi mot celluliter

Jäms med cellulitmassage för låren, ser man ofta reklam för laserterapi mot celluliter. Det är en annan behandling som har effekter som bara räcker en kort tid, dock håller effekterna längre än med massage. Laserterapi bör enbart utföras under direkt övervakning av en läkare eller plastikkirurg. Om du lyckas med behandlingen, kan du njuta av resultat som håller i sig mellan sex månader och upp till ett år.

Laserterapi mot celluliter på låren skapar i själva verket små sår som, när de läker, gör huden tjockare och gör den gropiga huden mindre synbar. Laserterapi för denna typ av fett ger inte permanenta resultat, men som vi nämnde så kan resultaten ändå sitta i en längre tid. Proceduren är smärtfri, men vissa patienter säger att de känner sig lite “mörbultade” under några dagar efteråt.

 • Du kan göra laserterapi för att minska dina celluliter
 • Endast en läkare eller kirurg kan utföra denna behandling – prova inte på att göra det själv
 • Resultaten av laserterapi håller mellan sex månader och upp till ett år – mycket längre än andra behandlingar

Slutsats

Om du besväras av celluliter, är du inte den enda. Många män och kvinnor besväras av att denna gropiga hud dyker upp, speciellt på låren och rumpan. Som tur är finns det knep du kan använda dig av för att minska celluliter. Se till att tala med din läkare innan du påbörjar någon behandling för kosmetiska problem och, självklart, börja också jobba på att minska ditt BMI för att bli av med fettet en gång för alla.

Comments are closed.