Guide: Aloe Vera Juice – All Fakta, Fördelar & Biverkningar

Du har antagligen hört talas om att du ska sätta aloe vera på dina sår och brännskador för att hjälpa dem läka. Du kanske har lite salva som innehåller den växten. Men hur är det med att dricka det? Aloe vera juice blir allt mer populärt, och du kan antagligen hitta det i en matbutik nära dig. Så vad gör det egentligen?

I denna guide kommer vi att utforska detta tillskott. Du kommer att lära dig:

 • Fakta och näringsinformation om aloe vera juice
 • Vad tillskottet sägs göra för din hälsa
 • Var du skaffar juicen och vem som bör dricka den

Är du intresserad av att lära dig mer om detta populära tillskott? Det här behöver du veta om aloe vera juice.

Aloe vera: Fakta

Socker: Kommer att variera när du tillagar det, men annars är det naturligt sockerfritt
Vitaminer: Vitamin E, C, A, folsyra, kalcium, kalium och mer
Farligt att äta för mycket: Möjligtvis
Bränner fett: I studier på råttor, ja
Upptäcktes av: Carl von Linné, 1753
Ursprungsland: Inhemska på den sydvästra arabiska halvön
Kostnad: Billigt
Kalorier: 2 kalorier per 2 dl
Biverkningar: Minskningar i blodsocker, magkramper, diarré och leverproblem
Andra sätt att tillaga aloe vera på: Pulver, juice och kapslar

1. Vad är aloe vera juice

Så nu känner du till att denna “mirakeljuice” innehåller flera vitaminer, i stort sett inga kalorier, inget socker och är billigt att köpa. Men vad är det?

Aloe vera är en succulent, som en kaktus. Många hem väljer att odla växten i sina hem – de är enkla att ta hand om är väldigt användbara! Att ha en aloe vera i köket är väldigt användbart om du får en brännskada eller skär dig.

När man bryter av en liten bit från bladet kommer ett klibbigt ämne fram; det är de bra grejerna som man är ute efter. Den aloe vera gel har några ganska bra otroliga användningsområden. Det kan användas för att behandla solbränna, brännskador i köket eller små sår. Det är ett bra munskölj, laxeringsmedel och kan även hjälpa till att lindra halsbränna.

När det görs till en juice, sägs det också vara bra för att gå ner i vikt! Först och främst är det ett naturligt laxeringsmedel. Det innebär att din matsmältningskanal kommer att bli mer hälsosam och du kommer att enklare kunna spola ut gifter från ditt system.

För det andra har det visats, i studier med råttor, att aloe vera hjälper till med kroppens förmåga att bränna fett. Så juicen säga kunna hjälpa människokroppar att gå ner i vikt också! Du behöver inte mycket – de flesta personerna rekommenderar att du bara dricker en tesked juice cirka 15-20 minuter innan måltider för att gå ner i vikt.

2. Aloe vera juice: Fördelarna

Som vi nämnt, så tror man att aloe vera har många fördelar utöver att kunna minska BMI och hjälpa dig bränna fett. Låt oss ta en titt.

 • Juicen hjälper dig att minska blodsockret, vilket är bra för diabetiker enligt läkares rekommendation och uppsikt
 • Aloe vera är ett naturligt aptithämmande medel – på grund av minskningen av glukos är det mindre risk för att du är sugen på socker
 • Det är fullt av antioxidanter som hjälper dig att detoxa och kan även förhindra vissa typer av cancer
 • Det kan hjälpa dig att förhindra att bli uttorkad, vilket i sin tur hjälper till att skydda hälsan för din lever och dina njurar
 • Aloe vera juice kan hjälpa din hud bli fin och fri från akne
 • För vissa personer kan aloe vera juice hjälpa till vid halsbränna

Du kan se att det finns många antagna fördelar med aloe vera juice. Se däremot till att först kontrollera med din läkare innan du börjar med något tillskott, inklusive detta.

3. Aloe vera juice: Biverkningarna

För mycket av en bra sak är oftast en dålig sak, och det stämmer bra in på detta tillskott. Aloe vera kan ge biverkningar hos vissa personer, speciellt om de får i sig för mycket.

 • För mycket aloe vera juice kan ge dig diarré, en väldigt oönskad biverkning
 • Juicen kan påverka vissa medicineringar, så se till att du först pratar om tillskottet med din läkare
 • Ditt blodsocker kan sjunka farligt lågt om du får i dig för mycket aloe vera, så läs på etiketten!
 • I sällsynta fall kan aloe vera orsaka problem med levern – om du sedan tidigare har problem med din lever, prata med din läkare innan du tar tillskottet
 • Du kan uppleva en låg nivå av kalium eller muskelsvaghet om du dricker för mycket aloe vera juice

För att göra det enkelt, prata först med en läkare innan du börjar dricka denna juice, och följ alltid instruktionerna gällande dosering för ditt tillskott. Olika juiceprodukter kommer ha olika mängder listade.

4. Hur man gör juice från aloe vera

Visste du att du kan göra din egen aloe vera juice? Juicen i butiken är inte så dyr, men om du vill experimentera, så varför inte göra ett försök?

Det första du kommer behöva känna till är hur du ska extrahera din gel ordentligt. Aloe vera producerar en vätska som faktiskt är giftig, så det är viktigt att du får din gel på rätt sätt. Du kan hitta videos på YouTube som lär dig hur man gör, men de grundläggande stegen är:

 1. Skär ett stort aloe vera blad
 2. Låt det rinna av i en skål i cirka en timme
 3. Trimma bort botten och toppen av bladet
 4. Tvätta hela bladet!
 5. Trimma bort sidorna på bladet, och dela det sedan till två tunna skivor
 6. Skrapa av din gel med hjälp av en kniv

Som sagt, använd dig av ordentliga instruktioner och använd alltid rätt växt. Det finns fler än 500 arter av aloe växter – se till att din växt är aloe vera.

När du har extraherat din gel på rätt sätt och från rätt växt, så är det dags att göra din juice! Du kan vara hur kreativ du själv vill, men de flesta personer väljer att bara göra juicen och sedan blanda den med andra juicer.

Du ska bara sätta din aloe gel i en mixer tillsammans med cirka 5 dl vatten och blanda på en medelhög inställning i cirka 45 sekunder. Du kan lägga till citronsaft om du vill. Andra saker som är goda att blanda med aloe vera juice är:

 • Tranbärsjuice
 • Kokosmjölk
 • Lemonad med låg sockerhalt
 • Ananasjuice
 • Vattenmelon (blanda det bara med din gel)

Använd din fantasi! Det bästa receptet är det du kommer att dricka och älska!

5. Var du kan köpa aloe vera juice

Du kan hitta din aloe vera juice i de flesta matbutiker. Däremot är det inte det enda sättet att få tag på den uppfriskande drinken. Du kan hitta drycken online på affärer som är både stora och små – se bara till att du litar på försäljaren.

Du kan också hitta aloe vera juice i hälsobutiker. Matbutiker med ekologisk mat, marknader och andra ställen kan sälja aloe vera juice.

Sist och slutligen, så börjar detta tillskott bli så populärt att du kanske till och med hitta den på din lokala servicestation eller närbutik! Eftersom allt fler personer börjar dricka denna juice, kommer fler butiker – även de små – att sälja den.

6. Men hur är det med aloe vera pulver?

Vi nämnde tidigare i denna guide att aloe vera kommer i flera olika former, inklusive kapslar och pulver. Medan kapslarna kanske är menade för att hjälpa dig minska ditt BMI och gå ner i vikt, så är pulvret inte menat för viktnedgång.

Aloe vera pulver är ett tillskott som är menat att användas på huden och i håret. Som du kanske minns så är en av fördelarna med aloe vera att det kan hjälpa din hud att bli bättre och fri från akne. Att blanda pulvret med dina favorit hudvårdsprodukter kan hjälpa dig med just detta.

Alternativt kan du hitta hudvårds- och skönhetsprodukter som redan innehåller aloe vera pulver. Återigen så är dessa inte menade att ätas! Använd dem topiskt på det sätt som tillverkaren säger att de är menade – att äta dem kan vara mycket farligt, och de kommer antagligen inte heller att smaka gott.

Du kan köpa aloe vera pulver i detaljhandeln och online. Om du har möjlighet, välj de ekologiska produkterna, eftersom det är mindre chans att de innehåller insektsmedel och ogräsmedel som är giftiga.

7. Recept på aloe vera juice

Vi har redan pratat om hur du gör din egen aloe vera juice. Låt oss nu prata om vad du kan göra med det!

Aloe vera juice kan användas på flera olika sätt, och vissa är faktiskt ganska kreativa! Något du dock bör känna till är att om du värmer upp juicen så kan den faktiskt förstöra några av de näringsämnen som finns i den. Det är bäst att använda sig av juicen när den är kall eller rumstempererad.

Här finns några idéer på recept som du kan laga utan att använda aloe vera. Använd din fantasi och se vad du kan komma fram till!

 • Lemonad med aloe vera och ingefära
 • Smoothie på jordgubb, banan och aloe vera
 • Aloe vera martini (drick ansvarsfullt och tänk på kalorierna!)
 • Smoothie på grönkål, lime och aloe vera
 • Grönt te med aloe vera (gör det sötare med honung)
 • Matcha mango smoothie med aloe vera

Du kan också vara kreativ och skapa hudvårdsprodukter. Till exempel:

 • Ansiktstvätt med gurka och aloe vera
 • Skrubb med aloe vera och honung
 • Badkuber med aloe vera och lavendel
 • Återfuktande kräm med aloe vera och kokosolja

Kom ihåg att testa alla produkter på ett litet område av din hud innan du börjar använda dem – om du aldrig använt aloe vera tidigare så är det viktigt att försäkra dig om att du inte är känslig mot det!

8. Är aloe vera hälsosamt?

Som med vilket tillskott som helst så kan aloe vera vara hälsosamt för dig om du använder det på rätt sätt. För mycket av tillskottet kan ge stora hälsoproblem och smärta, speciellt om du äter någon medicin eller har problem med ditt blodsocker.

Med det sagt så anses aloe vera vara relativt säkert, men det är viktigt att du använder dig av rätt typ av aloe vera och på rätt sätt. Det har inte gjorts tillräckligt med studier på de långvariga effekterna av juicen för att kunna bestämma om du bör anse det som ett semi-permanent tillskott för viktminskning.

Vi har sagt det tidigare och vi kommer att säga det igen – prata med din läkare innan du börjar ta detta – eller något annat – kosttillskott. Dina hälsoproblem, mediciner och din unika kropp kommer bestämma vare sig detta tillskott är rätt för dig eller inte.

9. Träning och aloe vera

Eftersom man antar att aloe vera juice kan hjälpa dig att bränna fett, så anses det också att du kan förbättra dina försök till att gå ner i vikt om du tar det när du tränar. Du kan minska ditt BMI snabbare med hjälp av fettförbrännare, och om detta kosttillskott hjälper dig att bränna fett, kör hårt!

Aloe vera juice är inte en stimulant, så du behöver inte oroa dig över att det ska öka din hjärtrytm för mycket som det kan göra med andra tillskott. Du kan dricka aloe vera innan du tränar utan oro.

Kom ihåg att aloe vera kan ge dig lite diarré eller magkramper. För att undvika problem är det antagligen bäst att se hur din kropp reagerar på juicen innan du går till gymmet första gången.

Vem bör dricka den?

Vi har pratat om alla fördelar och biverkningar med denna juice, men vem bör dricka den? Tja, så klart så behöver du få ett OK från din läkare först, men du bör dricka aloe vera om du försöker gå ner i vikt och minska ditt BMI. Det finns inte några garantier att produkten kommer att förbättra din viktminskning, men det finns definitivt ingen fara med att försöka.

Personer som naturligt försöker att minska sitt blodsocker bör också överväga att använda sig av aloe vera. Om du är diabetiker så behöver du få OK från din läkare först. Men om du helt enkelt upplever ojämnheter i ditt blodsocker under dagen, så kan denna juice hjälpa.

Om du är gravid eller ammar, så behöver du prata med din barnmorska innan du använder dig av detta tillskott.

Sist och slutligen så kan personer som behöver lite hjälp att bli mer regelbundna överväga aloe vera juice för att förbättra matsmältningssystemet. Juicen kan, när den används på rätt sätt, hjälpa dig komma tillbaka på rätt spår med dina tarmrörelser, vilket såklart också kan hjälpa dig att minska ditt BMI och gå ner i vikt.

Sammanfattning

Aloe vera juice är en kommande superstjärna inom hälsoindustrin. Alla kan inte ta det på grund av mediciner eller underliggande hälsoproblem. Om du däremot kan ta det bör du överväga att testa det som hjälp för att gå ner i vikt. Du kanske märker att det hjälpa dig minska ditt BMI och du snabbare går ner i vikt, och det kan även förbättra din hälsa lite! Få ett OK från din läkare, och se sedan vad aloe vera juice kan göra för dig.

Comments are closed.