Fråga: Hur mycket vikt kan du gå ner på en månad?

Ditt bröllop är om en månad. Din semester. Din årsdag. Oberoende vilket evenemang du har om 30 dagar – eller om du till och med bara är otålig med hur din viktminskning går – så behöver du gå ner i vikt, och snabbt.

Vi finns här för att hjälpa dig! Du kan minska ditt BMI och gå ner i vikt på bara en månad… men hur mycket? I denna guide kommer vi att prata om:

 • Olikheterna mellan män och kvinnor och deras viktminskning
 • Hur mycket vikt det är möjligt att gå ner på e månad
 • Hur mycket viktnedgång som är säkert under 30 dagar

Nedräkningen har startat! Låt oss prata om kommande månad och hur mycket vikt du kommer att bli av med.

Vad är ditt mål med din viktminskning?

Innan du ens börjar prata om hur mycket vikt du kommer gå ner på en månad, så behöver du sätta ett allmänt mål för din viktminskning. Vi hoppar direkt in på detaljerna – här är det du behöver överväga när du sätter ditt mål.

 • Finns det en vikt du brukade väga, då du var hälsosam och bekväm?
 • Är ditt mål inom en hälsosam BMI-skala?
 • Är ditt mål långsiktigt eller är detta en 30-dagars utmaning?
 • Vilka förändringar är du villig att göra i din livsstil för att gå ner i vikt?
 • Är du ute efter en specifik vikt eller klädstorlek?

Tänk på var du vill se dig själv – inte bara inom en månad, men i det långa loppet. Om ditt mål är stort, är det oftast ganska hjälpsamt för de flesta personerna att sätta mindre mål. Om din plan, till exempel, är att gå ner 45 kilo detta år (det är helt möjligt!) kan du börja med ett mindre mål på 9 kilo i slutet av den andra månaden (vilket också är helt möjligt!).

Var ser du dig själv, och vad vill du göra? Välj ett nummer och skriv ner det, sätt sedan fast det på din spegel där du kommer se det varje dag. Nu är det dags att komma igång med att gå ner i vikt på 30 dagar.

Vem går snabbast ner i vikt?

Om du är en man har du tur. Studier har visat att män och kvinnor går ner ungefär samma mängd vikt under en längre tidsperiod. Däremot är de första stadierna av viktminskning oftast enklare för män. Kilona kommer börja försvinna från en mans kropp, vilket gör att fruar och flickvänner blir avundsjuka.

Om du är riktigt överviktig kommer du också ha en ganska snabb start på din viktminskning. Mycket av det är vätska, men den mängd kilon som försvinner vid din första vägning är väldigt uppmuntrande och motiverande.

Kvinnor som ammar går relativt snabbt ner i vikt, i de flesta fall. Detta är inte nödvändigtvis alltid sant, men när du tänker på att kvinnor rekommenderas att äta extra kalorier medan de ammar och fortfarande kan gå ner i vikt, så är det ganska så imponerande!

Sedan finns det så klart personer som har en strikt diet och träningsrutiner kommer att göra så att de snabbare går ner i vikt än andra. Det vet du redan om. Så när du sätter ditt mål, gör det med inställningen att du är hängiven till att uppnå det och gör ditt bästa för att hålla dig på rätt spår.

Hur mycket vikt kan du gå ner på 30 dagar?

Nu, till frågan du kom hit för att lära dig svaret på: hur mycket vikt kan du faktiskt gå ner på en månad? Tja, här är svaret: det kan variera.

Läkare och andra experter rekommenderar att en säker viktminskning sker vid ett halvt till ett kilo varje vecka. Med den farten kan du gå ner mellan två till tre och ett halvt kilo på fyra veckor, eller hur?

Tja, det finns goda nyheter för dig. Nästan alla kommer att gå ner mer vikt i början av en viktminskning ju längre tiden går. Det är inte ovanligt att kunna göra sig av med 4,5 kilo eller mer… under din första vecka! Oroa dig inte – det är säkert och normalt om du följer en hälsosam diet och har en träningsrutin. Det mesta kommer att bestå av vätska, men det kommer fortfarande att påverka ditt BMI.

När du snabbt går ner i vikt på detta sätt, kan du uppleva några biverkningar, och vi kommer att prata om dessa om en liten stund. Nyckeln till en snabb viktnedgång är att helt enkelt se till att följer en säker och hälsosam plan. Prata med en läkare innan du börjar med din plan för att se till att den är rätt för dig.

Biverkningarna av en snabb viktminskning

Som vi tidigare nämnt så är det inte ovanligt att gå ner så mycket som 4,5 kilo under din första vecka av att gå ner i vikt. Det är speciellt sant om du är överviktig, eller en man. Men om du upplever några av följande symtom är det viktigt att du söker professionell hjälp direkt.

 • Yrsel
 • Trötthet
 • Förstoppning
 • Oregelbunden menstruation
 • Håravfall
 • Huvudvärk
 • Gallsten
 • Njursten

Alla dessa symtom är seriösa och inte normala alls under viktminskning. Prata med din läkare om du upplever några symtom så att du kan komma tillbaka på rätt spår för att gå ner i vikt och minska ditt BMI.

Att gå ner en hel del i vikt på bara en månad är inte hemskt svårt, men du behöver göra det på rätt sätt. Utsätt inte din hälsa för någon slags risk bara för att det endast är 30 dagar tills du åker på kryssning till Bahamas. Det är helt enkelt inte värt det.

Hur man går ner så mycket vikt som möjligt på en månad

Så du vill gå ner i vikt på bara 30 dagar, vare sig det är ditt ultimata mål eller ett mindre mål som är ett steg till ett större. Hur gör du det? Vi har tips för dig att följa för en optimal viktminskning och ett lägre BMI snabbare.

 • Räkna dina kalorier. Prata med en läkare om hur många kalorier du behöver för att gå ner i vikt, och räkna sedan varenda kalori du sätter i din mun. Glöm inte de kalorier du dricker!
 • Träna nästan varje dag. Du kan ta ledigt några dagar i veckan, men du borde till största del få någon typ av aktivitet under varje dag. Vare sig det är joggning eller yoga så är det upp till dig – se bara till att du rör på dig.
 • Involvera din familj eller dina vänner. Du vill inte hoppa över efterrätten medan alla andra äter glass. Lägg istället upp målet som familj att göra mer hälsosamma val, så kommer alla att kunna dra fördel av det.
 • Gör en detox eller en rensning. Om du är riktigt seriös gällande att kickstarta din viktminskning eller att uppnå ett kortsiktigt mål, överväg en detox eller juicediet (som är godkänd av din läkare) innan du sätter igång.
 • Träffa en personlig tränare. Han eller hon kommer inte bara vara utbildad inom träning, utan också inom näring. Tillsammans kan ni komma på en effektiv kortvarig plan för att minska ditt BMI.

Oberoende vilken väg du tar, se till att den är säker. Använd sunt förnuft och om du har några frågor, forska lite i det och prata med din läkare. Du kan gå ner så mycket som 9 kilo på en månad om du är flitig, men om du inte gör det på ett säkert sätt kan du göra mer skada än nytta.

Tips för att snabbt gå ner i vikt

Du kan gå ner en hel del i vikt på en månad. Det stämmer speciellt bra om du är överviktig, ammar eller en man. Men oberoende vem du är, så finns det tips och trix som kommer att hjälpa dig gå ner i vikt snabbare och enklare. Här är några:

 • Drick mycket vatten för att hjälpa dig känna dig mätt och samtidigt hjälpa din matsmältning. Vatten är nödvändigt vid viktminskning
 • Ta ett fiberpiller. Fiber är otroligt vid viktminskning, då det hjälper dig att absorbera näringsämnen, får dig att känna dig mätt och minskar ditt BMI på ett snabbare sätt.
 • För en matdagbok – skriv ner allt du äter… och dricker.
 • Ta ett kosttillskott för viktminskning. Prata med din läkare om vilken typ som är rätt för dig: fettblockerare, fettförbrännare, aptithämmande eller andra.
 • Träning, träning, träning.
 • Skaffa en kompis att gå ner i vikt med för att träna tillsammans och peppa dig. Ni kan gå ner i vikt tillsammans!
 • Sluta dricka alkohol – det kommer att leda till en långsammare metabolism och du kommer att vara mer sugen på att småäta
 • Ha en backup-plan när du inte kan gå till gymmet – även om det bara är en promenad runt kvarteret
 • Låt någon annan handla mat åt dig – skicka dem till butiken med en lista för att minska att du bli frestad av skräpmat

Med lite uthållighet och en hel del ansträngning, kan du gå ner en hel del i vikt på bara en månad. Kom ihåg – det är endast 30 dagar! Du kan göra det, så ge inte upp!

Sammanfattning

Olika personer går ner i vikt på olika sätt. Det är omöjligt för oss att berätta för dig exakt hur mycket vikt du kommer gå ner på en månad. Du kan gå ner 4,5 kilo eller 9 kilo – det beror på din kroppstyp och hur strikt du är med att hålla dig till din plan för att gå ner i vikt.

Det som är viktigt är att du sätter mål för dig själv och håller dig till din diet och träningsplan. Om du har problem kan du prata med en läkare eller en personlig tränare för fler tips och trix på hur man går ner i vikt. Du kan vara redo för din semester eller ditt bröllop på bara en månad. Håll dig till din plan och ge inte upp!

Comments are closed.