De 8 Tveklöst Snabbaste Sätten att Gå Ner i Vikt

Du vill gå ner i vikt och bli smal, och du vill det nu! Så varför tar det sån tid? Skulle du vilja lära dig vilka som är de snabbaste sätten att gå ner i vikt? Det är klart du vill! Det är därför vi har satt ihop denna guide till dig. I den här artikeln ska vi prata om:

 • Hur man på säkrast och snabbast sätt går ner i vikt
 • Hur många kilon som är säkert att gå ner i veckan
 • Tillskott du kan använda dig av för att snabba på viktminskningen

Då sätter vi igång och går ner i vikt! Så här gör du för att minska ditt BMI snabbt och säkert.

1. Bantningspiller

Kostnad: Varierar

Läkares övervakning: Rekommenderas

Tid att gå ner i vikt: Några veckor

Hastighet på viktminskning: Varierar

Säkerhet: Fråga en läkare

Du har antagligen varit i mataffären och sett mängderna av alla olika bantningsmedel som finns på hyllorna. Men jo, bantningspiller kan faktiskt vara en väldigt snabb metod för att gå ner i vikt, minska BMI och bli smal.

Nyckeln till bantningspiller är att ta dem på rätt sätt. Ta pillren endast på det sätt som instrueras på förpackningen, och det är alltid bäst att först tala med en läkare innan du börjar ta något tillskott. Det finns piller som kan ge underliga biverkningar som ökad puls, och andra kan påverka effekterna av andra mediciner som du tar.

Med detta sagt så när du tar dem samtidigt som du äter en hälsosam kost och tränar ordentligt, kan bantningspiller vara den extra kicken som din kropp behöver för att snabbt börja gå ner i vikt. Hur snabbt? Nå, vissa piller, såsom hungerdämpande, kan ge effekt med en gång. Bantare som tar bantningspiller upplever mer energi, minskad hunger och snabbare viktminskning.

 • Bantningspiller är inte för alla, så tala med din doktor innan du börjar med något piller
 • Det finns massvis med olika sorters bantningspiller, och de flesta bör tas i kombination med en hälsosam kost och träning
 • Bantningspiller kan vara den kick som din kropp behöver för att snabba på viktminskningen

2. Fasta

Kostnad: Gratis

Läkares övervakning: Rekommenderas

Tid att gå ner i vikt: Några veckor

Hastighet på viktminskning: Snabb

Säkerhet: Fråga en läkare

För att inte skapa förvirring, ska vi reda ut begreppet. Fasta är kanske inte vad du tror att det är. När vissa tänker på “fasta” så tror de att man går långa perioder utan någon mat alls. Men detta är inte alls i närheten av vad vi menar med att fasta för att gå ner i vikt.

Det finns olika sätt du kan fasta på för att minska ditt BMI, så låt oss ta en titt på några av dem. Men först måste vi understryka att du nog gör bäst i att tala med en doktor eller nutritionist innan du börjar fasta. Detta är i synnerhet viktigt om du har diabetes eller hyperglykemi, eftersom fasta verkligen kan rubba dina blodsockernivåer.

Då går vi vidare med fastan. Vissa väljer fasta som viktminskningsmetod genom att sätta upp stopptider. Du kan välja en tidsperiod på 8 timmar då det är mest passande för dig att äta. De flesta väljer mellan klockan 9 på morgonen fram till 5 på kvällen. Du äter endast inom denna tidsperiod, och endast nyttiga livsmedel.

Ett annat sätt att fasta är genom att sätta en maxgräns för kaloriintaget en dag – vanligen 600 kalorier – och sedan äta normalt dagen därpå. Det spelar ingen roll hur du väljer att fasta så länge du gör det säkert. Om du börjar känna av några konstiga biverkningar, ta luren och ring sjukvården.

När det görs på ett säkert sätt, är fasta bland de snabbaste sätten för att gå ner i vikt. Du kan minska några kilon under första veckan.

 • Fasta är inte säkert för allas hälsa, så kolla med en doktor
 • Det finns många sätt att fasta på – undersök alternativen
 • Om du har någon blodsockerrelaterad sjukdom kan fasta vara en farlig bantningsmetod för dig

3. Följ en strikt kostplan

Kostnad: Billigt

Läkares övervakning: Behövs inte

Tid att gå ner i vikt: Några veckor upp till några månader

Hastighet på viktminskning: Kring 1 kilo i veckan

Säkerhet: Väldigt säkert

Du vet redan att de snabbaste sätten att gå ner i vikt, minska ditt BMI och bli smal är med en hälsosam kost och träning. Men hur strikt har du egentligen varit med kosten? Du måste ta kontroll över det du äter om du vill minska ditt BMI snabbare.

Du får absolut äta den mat du tycker om, men det är några saker du måste göra för att förbereda dig för din nya kost.

 • Köp en matvåg
 • Räkna ut hur många kalorier du behöver varje dag
 • Ta beslutet att sluta upp med snabbmat och alkohol
 • Välj ett sätt att hålla koll på vad du äter, exempelvis ett anteckningsblock eller en app

Sedan kan du sätta igång.

Det är många som snabbt går ner i vikt genom att följa en väldigt strikt kostplan. Din dagliga kostplan kan bestå av ett hårdkokt ägg och en avokado till frukost, en sallad till lunch, lite nötter som mellanmål och kyckling eller fisk med grönsaker till middag.

Du fattar. Det är inte något som är jätteenkelt. Men det bästa är att om du behöver hjälp, är det enkelt att ta kontakt med en nutritionist. Då kan du få en riktigt detaljerad kostplan där det enda du behöver göra själv är att följa den – och du kommer snabbt att gå ner i vikt.

 • En strikt och reglerad kostplan är ett garanterat sätt att gå ner i vikt
 • Det är inte helt lätt, men du ta hjälp av en nutritionist
 • Du kan fortfarande äta den mat du tycker om så länge du håller dig till ditt dagliga kaloriintag

4. Ansvarighet är viktigt

Kostnad: Gratis

Läkares övervakning: Ingen

Tid att gå ner i vikt: Några veckor

Hastighet på viktminskning: Varierar

Säkerhet: Väldigt säker

Ansvarighet är, speciellt för kvinnor, bland de snabbaste sätten att gå ner i vikt på ett säkert sätt. Så om du vill bli smal och minska ditt BMI, grabba tag i en kompis. Att stå till svars inför någon om din viktnedgång håller dig på banan och hjälper dig med snabb viktnedgång, oavsett vilken bantningsmetod du väljer.

Du kan hitta ansvarighet på olika ställen. Du kan hitta en arbetskamrat som också vill gå ner några kilon snabbt. Eller så kan du gå med i något socialt forum – det finns många sidor att välja mellan – där du kan få kontakt med andra som också vill gå ner i vikt.

Om du kämpar med en ätstörning, har du också möjligheten att få prata med en terapeut som du kan stå till svars inför. Du behöver inte nödvändigtvis rapportera din matdagbok till honom eller henne, men hos en terapeut kan det vara lättare att diskutera ifall du har eventuella triggers som gör att du blir avledd från din kostplan.

Personliga tränare är ett annat bra alternativ för ansvarighet! De flesta gym erbjuder en eller flera gratis träningstillfällen, och om du känner att du kommer bra överens med din personliga tränare kan du kanske få rabatterat pris för att fortsätta. Använd tiden med din personliga tränare till att träna, men kom ihåg att dessa personer också är utbildade i näringslära. De kan därför ge dig råd om hur du gör för att hålla dig till din plan.

Oavsett vad du än går på för bantningsplan, är detta en riktigt bra metod för att gå ner i vikt snabbt. Så ta tag i en kompis och ta en promenad. Vi tror att du kommer att gilla resultaten.

 • Ansvarighet, speciellt för kvinnor, är en viktig del av viktminskningen
 • Det finns olika alternativ där man kan visa sin ansvarighet, som vänner eller mobilappar
 • Om du har en ätstörning, kan det vara en idé att börja gå i terapi för att få visa åt någon att du ansvarar för din viktnedgång

5. Ät mera protein

Kostnad: Medel

Läkares övervakning: Nej

Tid att gå ner i vikt: Några veckor

Hastighet på viktminskning: Varierar

Säkerhet: Säkert

Om du har bråttom med att gå ner i vikt, är ett av de snabbaste sätten att lägga till mer protein till kosten. Protein är så otroligt bra när du äter den rätta sorten, och det hjälper dig att gå ner i vikt på ett sunt och aptitligt sätt.

Det finns vissa typer av protein som du bör äta mer av, och det finns också protein som du bör skära ner på. Det bra proteinet finns i fisk, kyckling, nötter, ägg och bönor. Det du bör minska ner på är fett nötkött, fläsk, lamm och processat kött (tänk varmkorv).

Mer protein i kosten hjälper till att minska ditt BMI och göra dig smal genom att det ökar din ämnesomsättning. Dessutom hjälper det dig att behålla din muskelmassa, så du kan komma att få se en fastare, slankare mage i spegeln snabbare än du anar.

Du behöver inte äta jättemängder med protein. Studier har visat att en ökning av protein på 15% gör att man känner sig mättare och bidrar till att minska kroppsvikten. Så koka några ägg och ät detta till mellanmål istället för att sträcka dig efter chipsen, och tänk dig att du äter protein som en snabbare väg till att gå ner i vikt.

 • När du ökar ditt proteinintag, ökar du din ämnesomsättning och minskar ditt BMI
 • Du kommer att känna dig mättare genom att bara öka ditt proteinintag med 15%
 • Se till att du äter rätt sorts protein – håll dig till magert protein och undvik fett kött

6. Kontrollera dina levnadsvanor

Kostnad: Gratis

Läkares övervakning: Nej

Tid att gå ner i vikt: Varierar

Hastighet på viktminskning: Upp till ett kilo i veckan

Säkerhet: Väldigt säkert

Om du inte går ner i vikt, är det något du gör som är fel. Det kan låta hårt, men det finns en mängd olika faktorer som påverkar hur snabbt du kan bli smal och minska ditt BMI – och de handlar inte bara om kost och träning.

Stress spelar en stor roll för viktminskning. Vi nämnde tidigare att terapi är ett bra alternativ för personer med ätstörningar, men för den som vill gå ner i vikt snabbt kan det också vara en bra idé att prata med någon. Stress sliter både fysiskt och känslomässigt på kroppen och det påverkar hur snabbt man kan gå ner i vikt.

Så kolla vilka sömnvanor du har. Sömn är avgörande för att du ska lyckas gå ner i vikt, så se till att du får dina sju till nio timmar med sömn varje natt. Får du inte det, riskerar du både hälsan och viktminskningen, så försök utveckla goda sömnvanor och börja med en avslappnande kvällsrutin.

Sluta röka. Detta ska inte behöva sägas – nuförtiden är det omöjligt att en rökare inte vet att det är dödligt. Förutom den hals-, lung- och muncancer du sannolikt kommer att diagnostiseras med, samt tandlossning, dålig andedräkt och en generellt dålig kroppslukt, är rökning också kopplat till din vikt. Det är fortfarande inte klarlagt exakt hur de två är sammankopplade, men studier visar att icke-rökare går ner i vikt snabbare än rökare.

Du hajar. Du vet om du har några dåliga vanor, och sannolikheten är stor att dessa vanor påverkar din viktminskning. Ett av de snabbaste sätten att gå ner i vikt är genom att kontrollera dina levnadsvanor, och att göra bättre livsval.

 • Din livsstil har en stor del i hur mycket vikt du kommer att kunna göra dig av med
 • Det spelar ingen roll vilken bantningsplan du följer, om du röker och sitter uppe hela nätterna, kommer du inte att gå ner i vikt så snabbt
 • Få kontroll över dina levnadsvanor genom att utvärdera dina vanor, och gör lämpliga förändringar

7. Prova göra en detox eller avgiftning

Kostnad: Minimal

Läkares övervakning: Rekommenderas

Tid att gå ner i vikt: En vecka

Hastighet på viktminskning: Snabb

Säkerhet: Medel

Du har säkert sett olika varianter på detoxkurer, som säger sig vara de snabbaste sätten för att gå ner i vikt bortsett från att svälta sig. Nå, vi ska berätta sanningen – en del av dem är till största del bluff. Du kan börja köra alla juicedetoxar du hittar, men du kommer inte att få en hållbar viktnedgång, och heller inte säker.

Men det finns faktiskt detoxkurer som kan hjälpa dig kortsiktigt att snabbt bli av med några kilon. Om du ska på ett bröllop, semester eller har någon annan stor händelse på gång, kan detta vara intressant för dig. Precis som med alla snabba bantningsmetoder, se dock till att du först talar med en läkare, eftersom dessa metoder kan ha stor påverkan på ditt blodsocker.

Detoxkurer är inte menade som några långsiktiga metoder. Snarare är de skapade för att snabbstarta din viktminskning och hjälpa dig gå ner i vikt mer effektivt när du sedan börjar följa en bantningsplan. Du kommer kunna hitta olika typer av detoxplaner, och det är några saker du bör hålla ögonen öppna för.

För det första, se till att planen innebär tillräckligt många kalorier för att du ska orka med. Du kan få dessa kalorier från juice, men du får dem inte från teer. För det andra, se till att din detoxplan innehåller näringsämnen. Om du märker att den inte innehåller tillräckligt, ta också ett multivitamintillskott.

Och det viktigaste, om du upplever några konstiga biverkningar medan du går på din juicedetox eller avgiftning, ät genast lite riktig mat, och ring sjukvården. Det är inte meningen att du ska må dåligt under en detox; tvärtom.

Med dessa saker i minnet kan vissa individer förvänta sig att gå ner kring fem kilo under den första veckan på en detoxkur.

 • Detoxkurer är inte mer än kortsiktiga lösningar, men är bra metoder för semestrar eller kommande bröllop
 • Välj en detoxkur som är hälsosam och som ger dig de kalorier och näringsämnen du behöver
 • Tala genast med en läkare om du börjar uppleva biverkningar under detoxkuren

8. Träna!

Kostnad: Gratis

Läkares övervakning: Minimal

Tid att gå ner i vikt: Några veckor

Hastighet på viktminskning: 1,5 kilo i veckan

Säkerhet: Ganska säker

Du visste att denna skulle komma. Om du vill gå ner i vikt, är det bästa sättet att göra det på genom bra kost och hälsosam träning. Med andra ord, du kommer inte att gå ner i vikt snabbt om du bara ligger i sängen och tittar på serier på Netflix. Ta dig upp och ta dig ut. Rör på kroppen. Det är det bästa sättet att bli smal på, och minska ditt BMI.

Du behöver inte simma ändlöst med längder eller lyfta hundratals kilon. I stället kan du börja med att ta några enkla steg för att öka din aktivitetsnivå. Allteftersom du får mer energi, kommer din aktivitetsnivå att öka. Då kan du gå vidare och börja med träningsaktiviteter du gillar – tennis, flaggfotboll eller jai alai.

Precis som du inte behöver träna energiskt, behöver du heller inte börja gå på något tjusigt gym. Du kan träna hemma. Kolla upp yogapass på YouTube, eller bara ha en dansfest med ungarna i vardagsrummet. Det räknas!

Enkelt uttryckt, du kommer inte att gå ner i vikt om du bara sitter i soffan. Så stig upp och börja träna, och bara se hur din bantningsplan börjar uppfyllas. Träning är den överlägset bästa metoden för att gå ner i vikt och bli smal, och vi tror att med lite övning så kommer du tycka att det är roligt!

 • Du kan inte gå ner i vikt genom att inte göra någonting alls, så stig upp och börja röra på dig
 • Ingen kräver att du ska springa maraton – se bara till att aktivera kroppen med medelintensiv träning
 • Du behöver inte något snofsigt gymkort; du kan träna hemma gratis

Sammanfattning

Om du försöker minska ditt BMI och gå ner i vikt så snabbt som det bara går, behöver du inte titta längre än dessa beprövade och fungerande tips. Du kommer säkert inte att gilla dem alla – ja, du måste träna! – men om du hål

Comments are closed.